Την απόλυτη απαξίωση ζουν καθημερινά οι άνεργοι νέοι και νέες στον δήμο Ρ. Φεραίου αφού η παρούσα δημοτική αρχή έχει παγιοποιήσει αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης, σ’ όποιον τομέα μπορεί και της δίνεται η ευκαιρία.

Πρωτοφανές όμως είναι το φαινόμενο παραχάραξης των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, που αποφασίσθηκε στο Νομικό Πρόσωπο κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 20-9-2017. Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνεδρίαση, το 5ο θέμα της ημ. διάταξης αφορούσε την σύνταξη προκύρηξης με τους όρους πρόσληψης εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ.

Μετά από διαμαρτυρίες τριών χρόνων, ήρθε η απόλυτη δικαίωση για τις απόψεις και τις θέσεις μας αφού ο νομοθέτης ζητά από φέτος οι συμβάσεις στα ΚΔΑΠ να γίνονται με όρους ΑΣΕΠ. Κι ενώ αυτή η παρέμβαση θα έπρεπε να τους ‘’συμμορφώσει’’ και να τους ‘’συνετίσει’ διορθώνοντας τα κακώς πεπραγμένα των προηγούμενων ετών, αυτοί αντίθετα στο επίμαχο θέμα ψήφισαν με ψήφους 5 υπέρ 2 κατά, τον ακόλουθο πίνακα αξιολόγησης – μοριοδότησης για τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ, που θα ‘κανε ακόμη και τον θρυλικό ‘’Μαυρογυαλούρο’’ να δείχνει ‘’αθώα περιστερά’’.

Ενωμένα Φροντιστήρια

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μοριοδότηση υποψηφίων εκπ/κων ΚΔΑΠ

1. Προυπηρεσία στον φορέα : 35% !!!
2. Διδακτική προυπηρεσία στο αντικείμενο 10% !!!
3. Τίτλοι σπουδών : 25%
4. Εντοπιότητα : 15%
5. Ανεργία : 5% ???

Δηλαδή με απλά λόγια ο Χ ή Ψ που δούλεψε ήδη τρία χρόνια στα ΚΔΑΠ, πριμοδοτείται επιπλέον με 45% (35+10 από το 1. και 2.) σε αντίθεση με τον άνεργο εκπαιδευτικό που επί τρία χρόνια δεν είχε εργαστεί ούτε μια μέρα και πριμοδοτείται μόλις με 5% !!!

Θεωρούμε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο ευτελίζεται εντελώς ο θεσμός πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ και φυσικά αντιδράσαμε στην ψήφιση της συγκεκριμένης απόφασης. Καλούμε δε την δημοτική αρχή που υπαγορεύει τέτοιες μεθοδεύσεις, να αποστείλει αν τολμά τη συγκεκριμένη απόφαση, μέσω του Νομικού Προσώπου, τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και στο συμβούλιο του ΑΣΕΠ, ώστε να αποδειχθεί περίτρανα ποιός έχει δίκιο.

Επειδή όμως είμαστε πεπεισμένοι για τις ‘’αγαθές προθέσεις’’ τους, τους ενημερώνουμε ότι θα το πράξουμε μόνοι μας, προς τις παραπάνω υπηρεσίες και θεσμούς, ώστε να γνωρίζουν όλοι τον ευτελισμό των διαδικασιών πρόσληψης ανέργων που συντελείται στο δήμο Ρ.Φεραίου.

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας δήμου Ρ. Φεραίου

Πάσχος Στ. Χαράλαμπος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.