Πρώτη φορά αριστερά: 135 ευρώ θα πληρώσουν παραπάνω οι αγρότες!

0
405 views

agrotes_eisforesΠερί τα 135 ευρώ επιπλέον θα πρέπει να βγάλουν από την τσέπη τους οι αγρότες για να αγοράσουν 1000 λίτρα πετρέλαιο για τα
μηχανήματά τους.

Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τον αγροτικό κόσμο της χώρας θα ενεργοποιηθεί 10 ημέρες μετά τις εκλογές δηλαδή από την 1η

Οκτωβρίου.

Μάλιστα, από τον Οκτώβριο του 2016 το ειδικό καθεστώς για το πετρέλαιο των αγροτών καταργείται κάτι που συνεπάγεται περαιτέρω επιβάρυνση κατά 100 ευρώ ανά χίλια λίτρα.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κοινοποίησε πριν από λίγο την εγκύκλιο που ερμηνεύει τη «λυπητερή».

Το μέτρο έχει ήδη ψηφιστεί με ημερομηνία ενεργοποίησης της 1η Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει και η σχετική εγκύκλιος «αναπροσαρμόζεται από 1/10/2015 ο συντελεστής ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία από εξήντα έξι (66) ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε διακόσια (200) ευρώ ανά χιλιόλιτρο, ενώ με την παράγραφο 2, καταργείται από 1/10/2016 ο ως άνω οριζόμενος συντελεστής ΕΦΚ και η διαδικασία επιστροφής φόρου για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία».

Να σημειωθεί ότι και φέτος, οι αγρότες αντιμετώπισαν πολύ μεγάλα προβλήματα με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επί μήνες να συσκέπτονται με τις αντίστοιχες του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με το κατά πόσο η επιστροφή θα πρέπει να συμψηφίζεται με οφειλές των αγροτών προς τον ΟΓΑ ή όχι. Τελικώς, ο γόρδιος δεσμός… κόβεται με την κατάργηση της επιδότησης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια