Προσφυγή στον Εισαγγελέα για την κεραία της Μαβίλη

Προσφυγή στον Εισαγγελέα για την κεραία της Μαβίλη


Στην Εισαγγελία Βόλου προσέφυγαν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για την κεραία κινητής τηλεφωνίας της οδού Μαβίλη, στην εμβέλεια της οποία βρίσκονται τουλάχιστον πέντε σχολικές μονάδες.

Η κεραία που ξεφύτρωσε σε δώμα διώροφης οικοδομής έχει ξεσηκώσει εδώ και τρεις μήνες περίπου αντιδράσεις των κατοίκων, ενώ οι διευθύνσεις εκπαίδευσης είχαν παρέμβει με έγγραφό τους τον περασμένο Οκτώβριο στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την απομάκρυνση της εγκατάστασης.

«Από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης.

Αποφασίστηκε προσφυγή στην Εισαγγελία Βόλου. Οι κ.κ. Πολύζος και Σαβελίδης, προσκόμισαν έγγραφα της άδειας της κεραίας, βάσει των οποίων εκπέμπει σε πολύ μεγαλύτερη ισχύ από το 60% των 124 watt. Είναι μεν χαμηλής όχλησης, αλλά βάσει νομοθεσίας το ανώτατο όριο εκπομπής είναι το 60% των 124 watt.

Επιπλέον υποστηρίζουν ότι η εγκατάσταση είναι σε ύψος μόλις 8,5 μέτρων σε αντίθεση με τις προδιαγραφές εγκατάστασης κεραιών σε ύψος 17,5 μέτρων

Μάλιστα επικαλούνται τη νομοθεσία για μη εγκατάσταση κεραιών σε ακτίνα 300 μέτρων από τα σχολεία αλλά και δεδικασμένο: το Πρωτοδικείο Πατρών σε παρόμοια περίπτωση είχε διατάξει την απομάκρυνση της κεραίας.

“Εμείς, ως διευθύνσεις είμαστε υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών μας. Και η προστασία τους από την ακτινοβολία είναι ακριβώς αυτό. Πλέον, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης”.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.