Προκαταρκτική για προσλήψεις στο ΚΔΑΠ Δήμου Ρήγα Φεραίου

Προκαταρκτική για προσλήψεις στο ΚΔΑΠ Δήμου Ρήγα Φεραίου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου με αφορμή την έκθεση-πόρισμα του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την υπόθεση έντεκα προσλήψεων στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Νομικού Προσώπου Δήμου Ρήγα Φεραίου, που χαρακτηρίζονται παράνομες.
Όπως έγινε γνωστό χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, η προκαταρκτική θα διενεργηθεί για τη διερεύνηση τέλεσης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου. Σχετική καταγγελία είχε γίνει στο ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις και διατάχθηκε έλεγχος από επιθεωρητή, ο οποίος ζήτησε από την Αποκεντρωμένη, την παραπομπή των μελών του συμβουλίου στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος.
Ο επιθεωρητής του ΑΣΕΠ έλαβε εντολή στις 3 Οκτωβρίου του 2017 για να διενεργήσει έλεγχο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ.

Ο έλεγχος αφορούσε στη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, μετά από καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Χ. Πάσχο.
Ο επιθεωρητής του ΑΣΕΠ χαρακτηρίζει «παρανομία την πρόσληψη προσωπικού με διαγωνιστικές διαδικασίες εκτός πλαισίου». Στην απόφαση πρόσληψης έντεκα ατόμων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι προσλήψεις τεσσάρων δασκάλων, τριών φιλολόγων, ενός καθηγητή πληροφορικής και ενός μουσικού. Στο αποτελούμενο από 19 σελίδες πόρισμα του επιθεωρητή επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως την ευθύνη φέρει το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, οι οποίοι υπερψήφισαν την απόφαση και τους όρους ανακοίνωσης των θέσεων. Χαρακτηρίζεται παράνομη η μοριοδότηση των κριτηρίων των υποψηφίων για τις προσλήψεις 18 προσώπων και σημειώνεται ότι τελικά προσλήφθηκαν 11, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018».

Η έκθεση-πόρισμα που υπογράφεται από τον επιθεωρητή Γιώργο Μποροδήμο αναφέρει πως με τη συμπεριφορά τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου «τέλεσαν α) το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος από κοινού για το οποίο πρέπει να ασκηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα Βόλου η προσήκουσα ποινική δίωξη και β) το πειθαρχικό αδίκημα μη εκτελέσεως του υπηρεσιακού τους καθήκοντος, το οποίο τους επέβαλλε την τήρηση των διατάξεων του Νόμου». Όπως τονίζεται πρέπει να παραπεμφθούν από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης στο αρμόδιο Πειθαρχικό. Η έκθεση κατατέθηκε στην εισαγγελία Βόλου, στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, στον υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στον υπουργό Εσωτερικών.

Από τον πταισματοδίκη που θα αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής, θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης όλα τα μέλη του ΔΣ του ΚΔΑΠ Ρ. Φεραίου.

Πηγή: e-thessalia.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.