Ποιοι “τυχεροί” θα πληρωθούν αναδρομικά την εισφορά αλληλεγγύης;

0
457 views

moneyΣτον αέρα ως αντισυνταγματική «τινάζει» την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με οριστική απόφαση, η οποία μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες ελήφθη με ισχυρότατη πλειοψηφία 25 έναντι 9, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη.

Παράλληλα, οι δικαστές του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να… κλείσουν το δρόμο για την επιστροφή των ποσών που παρακρατήθηκαν από το 2010 στους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα, όχι όμως για εκείνους που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για τους οποίους η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ.

Οι «τυχεροί» για τους οποίους ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή των ποσών που κατέβαλαν την τελευταία 5ετία είναι συνταξιούχοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, καθώς επίσης συνταξιούχοι ένστολοι όλων των Σωμάτων, οι οποίοι προσέβαλαν το μέτρο ως αντίθετο στο Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που προστατεύει το δικαίωμα στην περιουσία και διεκδίκησαν πίσω τα χρήματα που τους παρακρατήθηκαν.

Η κρίση πάντως του Ε.Σ. -που ελήφθη στο πλαίσιο της διαδικασίας πρότυπης δίκης- «καλύπτει» το σύνολο των συνταξιούχων του Δημοσίου (δηλαδή και εκείνους που δεν προσέφυγαν) ως προς το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας, σηματοδοτώντας έτσι την οριστική παύση καταβολής εισφοράς από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης (που αναμένεται εντός των προσεχών μηνών).
Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια