Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις έως και 30%

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις έως και 30%

Πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων είναι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν κατατεθεί μετά τις 13 Μαΐου 2016 και εκδίδονται με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι έως το 2020 περίπου 200.000 ασφαλισμένοι που θα αποχωρήσουν από την εργασία θα υποστούν περικοπές που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 30%, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Οι πέντε χαμένοι

1.Δημόσιοι υπάλληλοι (με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας) κυρίως πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης
2.Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με αποδοχές 1.500 ευρώ και πάνω, που έχουν καταθέσει αίτηση συντάξιοδότησης έπειτα από 30 χρόνια ασφάλισης
3.Ασφαλισμένοι από το πρώην ΤΕΒΕ σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες, καθώς χάνουν 220 ευρώ
4.Ασφαλισμένοι στο ΤΑΕ που προέρχονται από τις δύο ανώτατες κατηγορίες και αποχωρούν με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης
5.Ασφαλισμένοιτου Ταμείου Νομικών και του ΤΣΑΥ, ανεξαρτήτου χρόνου ασφάλισης

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.