Ποιοι θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους αν και έχουν εγγραφεί ως ετεροδημότες;

0
437 views

ekloges1Επιστολές με τις οποίες θα ενημερωθούν ότι θα πρέπει να ψηφίσουν στον τόπο καταγωγής τους, παρά το γεγονός ότι έχουν εγγραφεί ως ετεροδημότες στους εκλογικούς καταλόγους, αναμένεται να λάβουν εντός των ημερών περίπου 6.000 ετεροδημότες.

Πρόκειται για εκείνους που στον τόπο διαμονής τους δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των 40 ατόμων που  απαιτούνται, για να δημιουργηθεί εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών.

Στην πραγματικότητα, υπολογίζεται ότι περίπου 9.000 συνολικά ετεροδημότες δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, γιατί δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός, αλλά το 1/3 εξ αυτών δεν έχει δώσει σωστά στοιχεία διαμονής ή τα στοιχεία ήταν πολύ παλαιά και έτσι είναι αδύνατον να ειδοποιηθούν. Υπενθυμίζεται ότι, αν καταθέσει κάποιος αίτηση, για να ψηφίσει ως ετεροδημότης, αυτή ισχύει μέχρι να την ανακαλέσει.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που αφορά τους ετεροδημότες, «ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους τους συνδυασμούς της εκλογικής περιφέρειας στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια