Ποιοι θα παίρνουν επίδομα στέγης – Τι αλλάζει στο καινούργιο επίδομα τέκνων

Ποιοι θα παίρνουν επίδομα στέγης – Τι αλλάζει στο καινούργιο επίδομα τέκνων

Τα μέτρα παρηγοριάς του 2019 –ή το λεγόμενο «καλό πακέτο»- θα περιλαμβάνει και δύο επιδόματα σε χρήμα τα οποία θα χορηγούνται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.Είναι το νέο επίδομα στέγης το οποίο θα δίδεται σε όσους ενοικιάζουν σπίτι ή σε όσους αποπληρώνουν στεγαστικό δάνειο κύριας κατοικίας αλλά και το καινούργιο επίδομα τέκνων 

Αποσκοπούν στο να ενισχύσουν οικονομικά ένα κομμάτι του πληθυσμού –κυρίως τους μισθωτούς- που θα χάσουν έως και 650 ευρώ έκαστος από τη μείωση του αφορολογήτου. Τα επιδόματα αυτά είναι η καταβολή επιδότησης ενοικίου αλλά και η αύξηση του επιδόματος τέκνων το οποίο έχει θεσπιστεί από το 2013 όταν και καταργήθηκε το πρόσθετο αφορολόγητο για τις οικογένειες με παιδιά. Ειδικά σε ότι αφορά στο επίδομα τέκνων, η κυβέρνηση φέρεται να καταργεί το ειδικό επίδομα των 500 ευρώ ανά παιδί το οποίο χορηγείται σε ετήσια βάση σε τρίτεκνους και πολύτεκνους. Το επίδομα αυτό που δίδεται σε όλους όσους εμφανίζουν ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ, θα ενσωματωθεί στο επίδομα ανά παιδί. Είναι εξαιρετικά πιθανό δε, ειδικά για το σκέλος του συγκεκριμένου επιδόματος, να υπάρχουν αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια. Σε μια τέτοια περίπτωση, πλήρης αναπλήρωση του επιδόματος των 500 ευρώ, θα υπάρξει μόνο για τους χαμηλόμισθους με τρία παιδιά και όχι για όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα ποσά που σκοπεύει να δώσει ως επίδομα τέκνων η κυβέρνηση –εφόσον βεβαίως επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι- είναι τα εξής:

  1. Να αυξηθεί το επίδομα για όσους έχουν ένα παιδί από τα 40 ευρώ τον μήνα, στα 60 ευρώ τον μήνα
  2. Να αναπροσαρμοστεί το επίδομα για όσους έχουν δύο παιδιά από τα 80 ευρώ που είναι σήμερα, στα 150 ευρώ
  3. Να αυξηθεί το επίδομα των τρίτεκνων στα 280 ευρώ τον μήνα(από 245 ευρώ που είναι σήμερα) και
  4. Να δίδεται επίδομα 410 ευρώ ανά μήνα σε όσους έχουν τέσσερα παιδιά (από 327 ευρώ που είναι σήμερα).

Αυτά είναι και τα μεγαλύτερα ποσά επιδόματος που θα δίδονται μόνο σε όσους έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα. Για υψηλότερα εισοδήματα θα ισχύει περικοπή των ποσών που προαναφέρθηκαν κατά ένα τρίτο ή κατά δύο τρίτα, όπως γίνεται και σήμερα.

Το επίδομα ενοικίου θα δίδεται και σε πολίτες που αποπληρώνουν στεγαστικά δάνεια για την κύρια κατοικία τους όπως επίσης και σε άτομα που ενοικιάζουν την κύρια κατοικία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά του επιδόματος αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια, διαμορφώνονται ως εξής:

  1. Για εργένηδες με εισόδημα έως και 9600 ευρώ τον χρόνο, θα δίδεται επίδομα 50 ευρώ τον μήνα
  2. Για ζευγάρια χωρίς παιδιά και οικογενειακό εισόδημα 14.400 ευρώ, το επίδομα θα είναι 75 ευρώ τον μήνα
  3. 87,5 ευρώ τον μήνα θα παίρνουν ζευγάρια με ένα παιδί και εισόδημα έως 16.800 ευρώ ετησίως
  4. Για οικογένειες με δύο παιδιά, το εισοδηματικό όριο θα ανέβει στα 19.200 ευρώ και το επίδομα θα είναι 100 ευρώ.
Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.