Περισσότεροι από 9.000 μαθητές ξεναγήθηκαν στο οικοσύστημα της Κάρλας

0
13

Ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου –

Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη συνεχή και αδιάλειπτη υποστήριξη της Εκπαιδευτικής κοινότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο έργο του και σε ανακοίνωσή του απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα μέλη που ασχολούνται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Τα τελευταία χρόνια πάνω από 9.000 μαθητές συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα έχουν επισκεφθεί και ξεναγηθεί στο οικοσύστημα της Προστατευόμενης Περιοχής της λίμνης Κάρλας. Ο Φορέας Διαχείρισης ενημερώνει ότι βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να υποδεχθεί την εκπαιδευτική κοινότητα και στο νέο χώρο του, στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου, το οποίο βρίσκεται στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου αποτελεί έναν εξαιρετικό χώρο ερμηνείας του φυσικού και πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής της Κάρλας, ενώ η ίδια η αρχιτεκτονική του αποτελεί υπόδειγμα αρμονίας και ένταξης στο φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον, πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε και στοχευμένα ενημερωτικά προγράμματα απευθυνόμενα σε μαθητές όλων των βαθμίδων.

Στην ανακοίνωσή του ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας αναφέρει:

«Για αυτό το τελευταίο προσδοκούμε στην συνεργασία με τα εξειδικευμένα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας .
Θεωρούμε ότι η πολύτιμη εμπειρία των συναδέλφων της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης που εκπονούν «προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προγράμματα για την αειφόρο ανάπτυξη» θα μας βοηθήσει στο να μεταφέρουμε αποτελεσματικότερα τις περιβαλλοντικές αξίες της περιοχής στους εκπαιδευόμενους. Απευθύνουμε λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαιτέρως σε εκείνα τα μέλη που ασχολούνται με την περιβ/κή εκπαίδευση να μας επισκεφθούν και να οργανώσουμε από κοινού τα
επόμενα βήματα.
Επιθυμούμε, η εκπαιδευτική κοινότητα να αποτελέσει στρατηγικό κοινωνικό εταίρο του ΦΔ στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και πολιτών της περιοχής».

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου και το Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας θα παραμείνουν ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο για κάθε μεμονωμένο επισκέπτη και οργανωμένες ομάδες επισκεπτών από τις 10:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.