Παραιτήθηκε ο Σαμαράς απο Πρόεδρος της ΝΔ (βίντεο)

0
400 views

samaras-ndΟ πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την παραίτησή του από το κόμμα. Προσωρινός πρόεδρος ο Ε. Μεϊμαράκης

Μετά την ξεκάθαρη νίκη του “όχι” και ενώ όλο και περισσότερα γαλάζια στελέχη έλεγαν “όχι” στην παραμονή του στην ηγεσία της Ν.Δ, ο Αντώνης

Σαμαράς ανακοίνωσε την παραίτηση του. Μεταβατικός πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ξεκινά η μάχη της διαδοχής (vid)

Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την ξεκάθαρη νίκη του “όχι” και ενώ οι αντιδράσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο λάμβαναν διαστάσεις ανοιχτής αμφισβήτησης του.

Ουκ ολίγοι γαλάζιοι απέδωσαν την ξεκάθαρη νίκη του “ναι” παρά τα capital controls και το απόλυτο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, μεταξύ άλλων και στην παραμονή Σαμαρά στην ηγεσία και την επιμονή στη στρατηγική της δικαίωσης, μετά την ήττα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
ADVERTISEMENT

Ο κ.Σαμαράς έχοντας προφανώς λάβει μηνύματα ακόμη και από στελέχη τα οποία μέχρι πρότινος τον στήριζαν και είχαν ταχθεί στο πλευρό του και στο πολιτικό συμβούλιο, στη δήλωση του ανακοίνωσε πως σε ό,τι τον αφορά αντιλαμβάνεται ότι η μεγάλη παράταξη χρειάζεται μία νέα αρχή.

“Παραιτούμαι από την ηγεσία της Ν.Δ και ζήτησα ήδη από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος και να ξεκινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες. Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί. Ως κυβέρνηση αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, ως αντιπολίτευση αγωνίστηκα για να αποφύγει τα χειρότερα ο τόπος και είχα προειδοποιήσει”, είπε ο κ.Σαμαράς, ο οποιος προφανώς δε θα είναι ξανά υποψήφιος.

Ο κ.Μεϊμαράκης νωρίτερα είχε φτάσει στη Συγγρού και προσερχόμενος προέβη σε δηλώσεις που προκάλεσαν το ενδιαφέρον, καθώς ουσιαστικά προδιέγραφε κοινή κάθοδο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που στήριξαν το “ναι” σε πιθανές εκλογές. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ, ο οποιος θα προτείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα, που θα συνεδριάσει εντός ολίγων 24ώρων τον κ.Μεϊμαράκη ως πρόεδρο.

Ο κ.Μεϊμαράκης δεν επιθυμεί να είναι προσωρινός αρχηγός -τίτλος άλλωστε που δεν υπάρχει, αν και αυτό τον όρο χρησιμοποίησε ο κ.Σαμαράς- αλλά να εκλεγεί από την ΚΟ όπως προβλέπει το καταστατικό. Στη διαδικασία αυτή μπορεί να θέσει και όποιο άλλο στέλεχος το επιθυμεί υποψηφιότητα. Αφού εκλεγεί πρόεδρος, τα όργανα θα συγκληθούν εν ευθέτω χρόνο. Πρόκειται για μία πορεία, που θα καταλήξει εκ των πραγμάτων σε συνέδριο. Στην περίπτωση όμως που η χώρα οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές, η Ν.Δ ενδέχεται να πάει με τον κ.Μεϊμαράκη στο τιμόνι. Διαφορετικά, θα μεσολαβήσει η κανονική διαδοχή, την οποία θα πρέπει να εγγυηθεί ο κ.Μεϊμαράκης.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ:

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια