Τηλέφωνα Επικοινωνίας και καταγγελιών

Παραδοσιακοί ντόπιοι σπόροι στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Παραδοσιακοί ντόπιοι σπόροι στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Τράπεζα σπόρων παραδοσιακών ντόπιων ποικιλιών αποφάσισε να δημιουργήσει το ΕΠΑΛ Βελεστίνου στο πλαίσιο προγράμματος με θέμα «ένα νέο αειφόρο ΕΠΑΛ με κοινωνική συνείδηση», το οποίο αφορά στη συλλογή και διατήρηση γενετικού υλικού, αλλά και στην αειφορική διαχείριση και διάθεση των προϊόντων του σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Με την πρωτοβουλία του αυτή το ΕΠΑΛ Βελεστίνου έχει στόχο αφενός τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και αφετέρου να αφυπνίσει συνειδήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τα πλεονεκτήματα των παλαιών σπόρων, οι οποίοι κουβαλούν στο DNA τους όλη τη γεύση, τη μυρωδιά και την ιστορία των προγόνων τους.

«Αλλωστε είναι γνωστό ότι τα φυτά των παραδοσιακών ποικιλιών είναι καλά προσαρμοσμένα στο περιβάλλον που καλλιεργήθηκαν για σειρά χρόνων και για πολλές γενεές και φέρουν γενετικό φορτίο που τους επέτρεψε να επιζήσουν στη δοκιμασία του πιο σκληρού κριτή, της φύσης. Αυτός ο σκληρός κριτής «πετά έξω» οτιδήποτε δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις του», αναφέρει το σχολείο το οποίο ζητά από τους κατοίκους να παραχωρήσουν σπόρους που έχουν φυλαγμένους, αλλά και να μοιραστούν με το σχολείο πληροφορίες.
taxydromos.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση