Παρέμβαση. Στηρίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας

Αξίζει τήν μεγάλη κατηγορία ο ΠΑΣ

Παρέμβαση. Στηρίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας

Ο γνωστός Δικηγόρος – Ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας δηλώνει ότι συντάσσεται με την ομάδα του ιστορικού σωματείου ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και τον στηρίζει δημόσια, που έχει προσφύγει στο Δικαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου, ζητώντας να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της σαιζόν 2018/19 και την ακύρωση της απόφασης του υποβιβασμού του στην κατώτερη Football Leage 2 και ότι θεωρεί καταχρηστικό εντελώς εσφαλμένο ώς πολιτική πρωτοβουλία η πολιτεία να νομοθετεί υστερόβουλα, επιδιώκοντας να παραβιάσει και ουσιαστικά να καταργήσει τον θεμελιώδη ΚΑΠ που υπερισχύει.

Δηλώνει ότι αντιτίθεται κατηγορηματικά στην απόφαση αυξομείωσης των ομάδων για την περίοδο 2019/2020 και ότι δεν κατανοεί την συλλογιστική του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη.

Πιστεύει ότι το ασκηθέν ένδικο μέσο έχει ισχυρές πιθανότητες ευδοκίμησης.
Κρίνει παράνομο τον υποβιβασμό τριών (3) ομάδων στην νέα κατώτερη κατηγορία ποδοσφαίρου.
Όπως άλλωστε επισημαίνουν η UEFA και η FIFA που απειλούν με κυρώσεις για την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

Ενώ διευκρίνισε τάσσεται υπέρ ενός πρωταθλήματος 18 ισοδύναμων ομάδων, διότι έτσι και αλλιώς έχει καταστεί πρωτάθλημα αναξιόπιστο υποβαθμισμένο και πολλών ανισοτήτων.

Τέλος συμπληρώνει ότι ο ΠΑΣ δικαιούται να παραμείνει και να αγωνίζεται στην μεγάλη εθνική κατηγορία.

Το κείμενο της Προσφυγής της ομάδας της Ηπείρου που προσέφυγε κατα της SuperLeage κα της ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣΦΥΓΗ.
Τhς Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966»
κατά
του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», με την οποία ζητείται:

«Να ακυρωθεί και να εξαφανιστεί η από 9/05/2019 απόφαση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του καθ’ ου Συνεταιρισμού της Super League Ελλάδος, που αφορά στην επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου Super League 2018-2019, κατά το σκέλος που επικυρώνει συγκεκριμένα τον απευθείας υποβιβασμό τριών ομάδων και άρα τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 στην κατώτερη νέα κατηγορία πρωταθλήματος και τον απευθείας προβιβασμό μίας ομάδας, αυξομειώνοντας τοιουτοτρόπως τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα του κατά την επερχόμενη σεζόν.

Να αναγνωρισθεί ρητά ότι ο καθ’ ου Συνεταιρισμός μη νόμιμα αποφάσισε τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 στην κατώτερη κατηγορία πρωταθλήματος και δη της Super League 2, εφαρμόζοντας την ανίσχυρη διάταξη του άρθρου 10 της Προκήρυξης του πρωταθλήματος, που προβλέπει την αυξομείωση των ομάδων και την μεταβολή των κατηγοριών του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την αμέσως επόμενη αγωνιστική σεζόν του 2019-2020.

Να υποχρεωθεί να επικυρώσει τον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Super League της περιόδου του 2018-2019, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 131 του ν. 2725/1999 ,τους κανονισμούς της ΕΠΟ και στην Προκήρυξη της προηγούμενης Αγωνιστικής περιόδου, αποφασίζοντας μέσα στα πλαίσια της αρχής της ασφάλειας του Κράτους Δικαίου και της σταθερότητας των έννομων σχέσεων, τον υποβιβασμό των δύο μόνο τελευταίων ομάδων της κατάταξης του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος».

Βασίλειος Νουλέζας

Δικηγόρος – Ποινικολόγος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας