Απολογούνται συμπληρωματικά σήμερα στην Ανακρίτρια Διαφθοράς Αθηνών ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου

για την προμήθεια εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η υπόθεση αφορά το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ), ποσό που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου ως «δώρο» προκειμένου να προωθήσει ως υπουργός Άμυνας το 2003 τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμού φρεγατών του πολεμικού μας Ναυτικού στη γαλλική εταιρεία «THALES NEDERLAND B.V.».

Ενωμένα Φροντιστήρια

Μετά την πρώτη απολογία του Γ. Παπαντωνίου και την προφυλάκιση του, είχε εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών τον Απρίλιο του 2020 με το οποίο διατάχθηκε η διενέργεια περαιτέρω ανακριτικών πράξεων σχετικά με το αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το “ξέπλυμα” των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ).

Για το λόγο αυτό η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία, καλεί το ζεύγος Παπαντωνίου για απολογία σχετικά με τη δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στη νομιμοποίηση εσόδων.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έλαβε προθεσμία την περασμένη εβδομάδα για να απολογηθεί σήμερα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε πολιτική σκευωρία τη σε βάρος του κατηγορία, αφήνοντας αιχμές ακόμα και στη Δικαιοσύνη λέγοντας: “Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία -με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές -εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος”.

Εκτός από τον Γ. Παπαντωνίου θα απολογηθούν για την ίδια υπόθεση η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Μπάρδης.
στις Πέμπτη, Απριλίου 22, 2021

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.