Με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο θα ενημερωθούν φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το SMS θα αφορά την βαθμολογία, το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους, όπως ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, διευρύνεται η γκάμα των ψηφιακών υπηρεσιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Αυτές αφορούν από τις ηλεκτρονικές εγγραφές σε πρωτοβάθμια και δευτερόβαθμια εκπαίδευση, την ψηφιοποίηση του Ατομικού Δελτίου Ταυτότητας Υγείας Μαθητή και του βιβλιαρίου μέχρι την ψηφιακή έκδοση απολυτηρίων και τη νέα «έξυπνη» φοιτητική ταυτότητα.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς, η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών στις σχολικές μονάδες θα ολοκληρώνεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά, μέσω της σύναψης ψηφιακής σύμβασης. Μάλιστα, για πρώτη φορά τα κενά των σχολικών μονάδων θα καταχωρίζονται σε μια εφαρμογή που θα διαλειτουργεί με υφιστάμενες εφαρμογές του υπουργείου Παιδείας, ώστε να προγραμματίζονται εγκαίρως και να καλύπτονται γρήγορα λειτουργικά κενά, απλοποιώντας τις διαδικασίες για τους υποψήφιους αναπληρωτές και μειώνοντας το διοικητικό κόστος εξυπηρέτησης τους.

Στη συνάντηση των δύο αρμόδιων υπουργών παρουσιάστηκαν οι ψηφιακές δράσεις όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το φθινόπωρο, καθώς και αυτών που αφορούν σε ευρύτερες παρεμβάσεις στις τεχνολογικές υποδομές των εκπαιδευτικών δομών, ώστε να αναπτυχθεί ένα υψηλών επιδόσεων ψηφιακό οικοσύστημα, αλλά και να καλλιεργηθούν περαιτέρω ψηφιακές δεξιότητες.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.