Παιδιά μας … Είναι μόνο μία σημαντική μάχη…

Παιδιά μας … Είναι μόνο μία σημαντική μάχη…

Ξεκίνησε χθες η μάχη των υποψήφιων για τις πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ και σήμερα για τα Γενικά Λύκεια και για τα δικά μας Λύκεια Βελεστίνου και Καναλίων, και αρχικά θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλα τα Καρλιωτάκια και παιδιά του δήμου μας καλή επιτυχία και καλή δύναμη!

Στη συνέχεια, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους ίδιους και τους γονείς τους ότι αυτή είναι ΜΟΝΟ μία σημαντική μάχη!

Τους τελευταίους μήνες τα παιδιά ζουν σε ιδιαίτερα αγχωτικούς ρυθμούς και συνθήκες, με υπερβολική κούραση για να μπορέσουν να αποδώσουν κατάλληλα τις επόμενες δύο εβδομάδες… Η εισαγωγή τους στη σχολή των ονείρων τους, αυτή τη στιγμή μοιάζει μονόδρομος και σωτηρία, όμως δεν σημαίνει ότι θα φέρει και την ευτυχία στη ζωή τους!

Αυτό πρέπει να το καταλάβουν τόσο οι υποψήφιοι, ώστε να ηρεμήσουν και να δουν αυτή τη δοκιμασία με άλλο μάτι, αλλά και οι γονείς τους που ίσως τους ζορίζουν ή τους μεταφέρουν και το δικό τους άγχος.

Όλοι οι επιστήμονες, προτείνουν, κυρίως στους γονείς, αυτές τις δύσκολες και απαιτητικές μέρες να προσπαθήσουν να βάλουν στη ζωή των παιδιών τους τη χαρά, ως αντίδοτο στο άγχος.

Επίσης, τονίζουν ότι θα πρέπει να περάσουν το μήνυμα στους μαθητές σχετικά με την παροδικότητα που έχουν στη ζωή τους οι εξετάσεις και τη μη απόλυτη συσχέτιση τους με την επιτυχία τους.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι ο γονιός που αγχώνεται τόσο πολύ για το μέλλον του παιδιού του, δεν κάνει καλό ούτε στο παιδί ούτε στον εαυτό του. Είναι μία δύσκολη περίοδος που απαιτεί ηρεμία και μεθοδικότητα.

Είναι μόνο μία μάχη…

Φιλικά, Νίκος

Γενικός Διαχειριστής του Karla.News

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας