Ο φόβος πριν το…τέλος: Ο Σαμαράς απορρίπτει οριστικά το ντιμπέιτ με τον Τσίπρα

0
424 views

samaras-tsiprasΟ Αντώνης Σαμαράς απορρίπτει εκ νέου κάθε ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με τους υβριστές μου διάλογο δεν μπορώ να κάνω», ενώ κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού», σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός διακηρύσσει ότι στόχος του είναι η συγκρότηση μίας νέας κυβέρνησης με όλες τις φιλευρωπαϊκές δυνάμεις και στη βάση αυτή η πρόσκλησή του απευθύνεται και στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, εφόσον βρίσκεται στη νέα Βουλή.

Παράλληλα, προεξοφλεί ότι, εάν η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές, έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα επιτευχθεί συμφωνία για το τέλος του Μνημονίου και τη γραμμή προληπτικής στήριξης της χώρας.
Όσον αφορά σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος, ο πρωθυπουργός δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος, υποστηρίζοντας ότι «θα μπερδέψει τα πράγματα για την Ελλάδα».
«Εκείνο που προέχει σε εμάς, τώρα, είναι να αποκατασταθεί πλήρως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται καμία συνδιάσκεψη» τονίζει, σημειώνοντας:
«Αυτά που ήδη έχουν γίνει, όλα μαζί είναι η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην Ιστορία. Μένει τώρα να κάνουμε και το τελευταίο βήμα: να επεκτείνουμε την περίοδο των χαμηλών τόκων για μερικά χρόνια ακόμα στο μέλλον. Και να επεκτείνουμε την εξόφληση, για αρκετά χρόνια επίσης στο μέλλον.
Αυτό το δικαίωμα το έχουμε κατοχυρώσει με τη Συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012. Και είμαστε κοντά στο να το πετύχουμε τους επόμενους μήνες. Δεν χρειάζεται καμία συνδιάσκεψη γι’ αυτό».

Από το koutipandoras
Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια