Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς έκοψε την πίτα του

0
743 views

pitaΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς με την παρουσία των συγχωριανών και φορέων της περιοχής πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης κουλούρας παρουσία του πατήρ Αντωνίου που την ευλόγησε.

Ο σύλλογος συμπλήρωσε 38 χρόνια ιστορίας και έχει πλούσια κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική προσφορά με εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας. Οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες όλων  των προηγούμενων Δ.Σ. και με τη συμμετοχή των Κερασιωτών, έφεραν εις πέρας σημαντικά έργα. Σε συνεργασία με τα σχολεία και με συλλόγους πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Κέντρο Ενημέρωσης Βορείου Πηλίου, το Κέντρο Ερευνας και προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας Β.Πηλίου και το Μουσείου Ηλία Λεφούση με υπεύθυνο επιστημονικό συνεργάτη τον κ.Οικονομίδη Δημήτρη (μέχρι σήμερα ταυτοποιήθηκαν 50 περίπου είδη άγριας ορχιδέας.)
Επίσης ο σύλλογος δίνει μεγάλη σημασία στα μονοπάτια που υπάρχουν άφθονα, εχουν σηματοδοτηθεί και είναι προσβάσημα για τους λάτρεις της φύσης.

Η περιοχή πρέπει να βγεί από την αφάνια και να γίνει πόλος έλξης ενώ σε συνδιασμό με την Λίμνη Κάρλα μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει τουριστικός προρισμός γιά όλους.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κυριαζής καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε αναφορά στίς εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Στην εκδήλωση έγινε βράβευση μαθητών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Τράτσα Ευαγγελία, Καπουρνιώτη Πηνελόπη και Γκουντή Δήμητρα. Τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν ο Μιχάλης Κυριαζής.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης κ.Κολυνδρίνη Δωροθέα και συνεχάρη το σύλλογο για το συμαντικό έργο που γίνεται και υποσχέθηκαν την αμέριστη υποστήριξη όπως και ο Πρόεδρος Δ.Σ του Δήμου Ρήγα Φεραίου κος Σκρίμπας Γιάννης και η πρόεδρος του Τ.Σ. Κερασιάς κα. Χασιώτη Αντωνία.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων η Νεολαία του Χωριού και πλήθος κόσμου. Προβλήθηκαν σε video οι εκληλώσεις της χρονιάς. Στην συνέχεια ακολούθησε μουσική εκδήλωση με εθελοντική προσφορά τον κ.Λεωνίδα Χατζηζήση και το κ.Αντώνη Μόσχο που διασκέδασε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους με τα πολύ ωραία τραγούδια που ακούσθηκαν(ευχάριστη έκπληξη).

Εκδηλώσεις της νέας χρονιάςείναι οι εξής.
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, πεζοπορίες, 17ος Ημιμαραθώνιος, 14ος Δρόμος Μνήμης, ετήσιος χορός, 5ο Αντάμωμα Κερασιωτών, 15η Βραδιά Πανσελήνου, Βραδιά χορευτικών τμημάτων, ομιλία με θέματα υγείας, συμμετοχή στην εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Βελεστίνου κ.α.

Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για την στήριξη των εκδηλώσεων, για την χορηγία το Hotel Portaria-spa, τον κ.Μούτσιο Αθανάσιο και τον κ.Κακλή Φίλιππο καθώς και τους μουσικούς που συμμετείχαν εθελοντικά. Επίσης ο σύλλογος απένειμε στην κ. Κολυνδρίνη, στον κ.Σκρίμπα, στον κ.Χατζηζήση και στο κ. Μόσχο το βιβλίο του Ηλία Λεφούση.

Για την καλύτερη προβολή του χωριού μας, έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα που προβάλει τις εκδηλώσεις του. Τέλος ο σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προβολή, την ανάπτυξη, το συμφέρων την πρόοδο του χωριού και των κατοίκων.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΚαι νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε σχολείο του Βόλου
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Κερασιάς
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.