Ο «Κύκλος με την κούκλα» την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στον Βόλο

0
219 views

Βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα «ο κύκλος με την κιμωλία», το έργο φέρνει με απλότητα και ευαισθησία, τα σημαντικά ζητήματα της ιδιοκτησίας και της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών, μέσα από μια παράσταση καθηλωτική, στην οποία πρωταγωνιστούν Γιγαντοκούκλες. Το εντυπωσιακό μέγεθος των κούκλων, που ξεπερνάει τα δύο μέτρα, αλλά και λόγω του χαρακτήρα της παράτασης θα κρατήσει έντονο το ενδιαφέρον του κοινού.

Ένα καλομαθημένο (ή και κακομαθημένο, θα μπορούσε να πει κανείς) πλουσιοκόριτσο, η Λολίτα, καταστρέφει την κούκλα της και την πετάει. Ένα άλλο κορίτσι, φτωχότερο σε παιχνίδια αλλά πλουσιότερο σε αγάπη, η Πάκα τη βρίσκει, την φτιάχνει και την κάνει δική της. Ξαφνικά, όμως η Λολίτα εμφανίζεται και τη θέλει πίσω. Ποια από τις δύο είναι δίκαιο να κρατήσει την κούκλα; Με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και τη βοήθεια κούκλων και ηθοποιών, οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στο δύσκολο αυτό ερώτημα και να δώσουν τη «σολομώντεια λύση».

Συντελεστές παράστασης

Κείμενο: Αλφόνσο Σάστρε
Σκηνοθεσία: Redicolo Θέατρο Κούκλας
Σχεδιασμός – Κατασκευή κουκλών: Redicolo Θέατρο Κούκλας
Μουσική Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Παίζουν: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Προπώληση εισιτηρίων 6 ευρώ, τιμή εισόδου 8 ευρώ, σημεία προπώλησης: Seven Spot (Κ.Καρτάλη 222),Plus Café (Μ.Μερκούρη 1, Ν. Ιωνία), Filippou Café (Ερμού 53-55), Αίθριον (Πολυχώρος Τσαλαπάτα).

Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Ergon showground, ώρα προσέλευσης 17:00 για δωρεάν Face painting στα παιδιά από το ΙΕΚ Δήμητρα Βόλου. Έναρξη 17:30

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΠερπατώντας στην άλλη όχθη της μουσικής μας παράδοσης…” στο Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας
Επόμενο άρθροΠολυτεχνείο: Στα χέρια της ΠΑΣΠ η αιματοβαμμένη σημαία
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.