Οφειλές σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

0
691 views

dimarxeioΗ δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου και ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας πιστοί στην προεκλογική δέσμευση που είχαν αναλάβει για πλήρη διαφάνεια και ορθή διαχείριση του δημοτικού χρήματος, ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα ανάληψης της δημοτικής εξουσίας, τον έλεγχο και την ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Μία οικονομική κατάσταση που δεν είναι καθόλου ρόδινη και για την οποία ασφαλώς πολύ σύντομα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, των δημοτών αλλά και του συνόλου της κοινής γνώμης.

Μέχρι τότε ωστόσο και αφού ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος ενημέρωσης προκύπτει αβίαστα η ανάγκη της ενημέρωσης για τις οφειλές του Δήμου που «κληρονόμησε» η νέα δημοτική αρχή όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία (Cosmote) που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η Οικονομική υπηρεσία του Δήμου με ημερομηνία 1/9/2014 οι οφειλές του Δήμου προς την COSMOTE ήταν 21.561,82 Ευρώ.

Ειδικότερα, η οφειλή αυτή αφορούσε πρόγραμμα 7 λογαριασμών κινητών (πέντε αιρετών και δύο υπαλλήλων) που είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ο Δήμος βάση της ΚΥΑ 18391/05 αλλά με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα κάλυπτε μόνο ένα συγκεκριμένο όριο καταναλώσεων (Για το Δήμαρχο έως 140 Ευρώ το μήνα και οι υπόλοιποι μέχρι 60 Ευρώ το μήνα). Σε περίπτωση μεγαλύτερης κατανάλωσης πέραν των παραπάνω ορίων οι κατέχοντες τα κινητά αυτά θα έπρεπε να πληρώνουν οι ίδιοι αυτές τις επιπλέον χρεώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο είχε συμφωνήσει ο Δήμος.

Από τα παραπάνω γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι από το συνολικό ποσό των 21.561,82 Ευρώ που οφείλονται στην COSMOTE, τα 11.137,96 αφορούν υποχρέωση του Δήμου να καταβληθούν και τα 10.423,86 Ευρώ αφορούν τους χρήστες αυτών των κινητών, που είχαν κάνει τις υπερβάσεις των παραπάνω συγκεκριμένων ορίων, χρησιμοποιώντας την κινητή τηλεφωνία.
Από το ποσό των 10.423,86 Ευρώ που όφειλαν οι χρήστες αυτών των κινητών στο Δήμο, την 1/9/2014 που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή του Δημήτρη Νασίκα, είχε εξοφληθεί μόνο το ποσό των 1.070,00 Ευρώ και οφείλονταν τα υπόλοιπα.

Αμέσως μόλις η νέα δημοτική αρχή ενημερώθηκε για την μεγάλη αυτή οφειλή υπήρξε επικοινωνία με την COSMOTE και ζητήθηκε φυσικά φραγή εξερχόμενων κλήσεων αυτών των κινητών για να σταματήσουν περαιτέρω οι χρεώσεις.

Στις 16/9/2014 εστάλη ειδοποιητήριο σε όλους τους χρήστες αυτών των κινητών με τα ποσά που όφειλαν από τις υπερβάσεις των ορίων κατανάλωσης , και δόθηκε ένα εύλογο χρονικό περιθώριο να προσέλθουν στο Δήμο και να εξοφλήσουν τις οφειλές αυτές για την κινητή τηλεφωνία.
Μετά τις άμεσες ενέργειες της δημοτικής αρχής, ορισμένοι ανταποκρίθηκαν, υπάρχουν ωστόσο και ορισμένοι που ακόμη σήμερα συνεχίζουν να μην ανταποκρίνονται.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προγραμματίζουν νέα αποστολή ειδοποιητηρίων σε όσους ακόμη συνεχίζουν να οφείλουν με την υπόμνηση φυσικά όταν εάν συνεχίσουν να αδιαφορούν και δεν ανταποκριθούν στην υποχρέωση που έχουν να καταβάλλουν το ποσό που τους αναλογεί ότι ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο καθώς η Cosmote απαιτεί την εξόφληση της οφειλής πρώτον και έπειτα να συναφθεί οποιαδήποτε άλλη συμφωνία για νέο «πακέτο» σύνδεσης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια