Οφέλη για τους παραγωγούς από το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων

0
391 views

Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη για τους παραγωγούς της περιοχής

Πολλαπλά θετικά αποτελέσματα για την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα έχει η συμμετοχή στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κουλτούρας των βιολογικών πόλεων και συνδράμει στην ανάπτυξη και συνεργασία των

πόλεων με την ύπαιθρο.

Απώτερος σκοπός του δικτύου θα είναι να προβληθούν τα τοπικά βιολογικά προϊόντα, να ενταχτούν τα βιολογικά προϊόντα στη σχολική διατροφή και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, να ενημερωθούν οι δημότες και καταναλωτές για την αξία των προϊόντων. Επίσης κάθε χρόνο διοργανώνονται 5 διαγωνισμοί και εκθέσεις για να προβληθούν και να προωθηθούν τα τοπικά βιολογικά προϊόντα ενώ επίσης προβλέπονται δράσεις προβολής μέσου τουρισμού, δράσεις οικονομοτεχνικού χαρακτήρα και υποστήριξη αγροτικού πληθυσμού που ασχολείται με τα βιολογικά προϊόντα, ενημέρωση για την προώθηση των βιολογικών προϊόντων σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές και όχι μόνο και τέλος πρόσβαση σε ευρωπαϊκά προγράμματα διακρατικές συνεργασίες.

««Οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων και ζωικής και φυτικής παραγωγής -σύμφωνα με το δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα- θα έχουν την δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, πέρα από τη τοπική αγορά, στην μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά τον βιολογικών προϊόντων και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

Το δίκτυο των Ευρωπαϊκών βιολογικών πόλεων, ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Ιταλία στο Γκρουλιάσκο, συμμετέχουν ήδη 180 πόλεις της Ιταλίας, 30 της Γερμανίας, Γαλλίας Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Αυστρίας, κλπ.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.