Αυτοψία στις εργασίες κατασκευής του κόμβου Χλόης,

που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δ. Ρήγα Φεραίου της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων επί της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, πραγματοποίησαν τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της κατασκευής των δύο κυκλικών κόμβων στη Χλόη και τον Πλατύκαμπο ανέρχεται στο ποσό του 1.430.000€.

Οι εργασίες βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης, απομένει ακόμη η διαγράμμιση και η τοποθέτηση στηθαίων και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει η διοικητική παραλαβή του έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες τοποθέτησης οριζόντιας – κατακόρυφης μόνιμης σήμανσης, Συστημάτων Ασφάλειας Οχημάτων (Σ.Α.Ο), ενώ για την βελτίωση του φωτισμού των κόμβων έγινε εγκατάσταση νέων Φωτιστικών Σωμάτων οδοφωτισμού, με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής τύπου L.E.D.,για την βελτίωση οδικής ασφάλειας.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων. Η κατασκευή των δύο αυτών κόμβων κρίθηκε απαραίτητη λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου της οδού και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά στα σημεία αυτά. Με τους κυκλικούς κόμβους, εξυπηρετείται καλύτερα η κυκλοφορία και μειώνεται η πιθανότητα των ατυχημάτων. Οι κυκλικοί κόμβοι έχουν το πλεονέκτημα της αναστροφής των οχημάτων με ασφάλεια, ενώ καταργούν τους φωτεινούς σηματοδότες άρα και την περιβαλλοντική ρύπανση λόγω της αναμονής. Είναι ακόμα ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ρίχνει χρήμα στην τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΠονηρή πεθερά – Πώς να την αντιμετωπίσεις
Επόμενο άρθροGelly’s Coffee: Ο καφές και τα σνακ….στις δόξες του! Δοκίμασε τους!
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.