Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται σύντομα το Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων

0
576 views

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής του νέου Περιφερειακού Ιατρείου στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το έργο, το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και προϋπολογισμό 413.000 €, επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης Αργύρης κοπάνας, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Καραμπάτσας, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «με την παράδοση του έργου αυτού μπαίνει τέλος στις ακατάλληλες σημερινές συνθήκες λειτουργίας του υπάρχοντος Περιφερειακού Ιατρείου και βελτιώνεται σημαντικά η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους της περιοχής. Μέσα από τη συνεργασία με το Νοσοκομείο του Βόλου παραδίδουμε ένα χρήσιμο έργο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Καναλίων. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, θεωρούμε ότι τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη προς τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο διοικητής του Γ.Ν.Βόλου Κ. Καραμπάτσας, αφού εξήρε την εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την 5η ΥΠΕ, το Νοσοκομείο Βόλου και το δήμο Ρήγα Φεραίου, διαβεβαίωσε ότι σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι ενέργειες για παροχή ρεύματος, ύδρευσης, εξοπλισμού και διαδικτυακής υποστήριξης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι από τις 15 Οκτωβρίου υπάρχει γιατρός σε καθημερινή βάση στα Κανάλια, ενώ σε συνεργασία με το Κ.Υ. Βελεστίνου θα συνεχίσουν να γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στην περιοχή.

Το περιφερειακό ιατρείο Καναλίων κατασκευάστηκε σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 1.782,42 μ2 εντός του οικισμού για να εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το κτίριο είναι διώροφη οικοδομή. Το υπόγειο είναι εμβαδού 122,53 μ2 με αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο είναι εμβαδού 122,53 μ2, όπου βρίσκονται τα δύο εξεταστήρια, ένα γραφείο ιατρών, χώρος αναμονής για το κοινό, WC κοινού – προσωπικού και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο όροφος εμβαδού 96,15μ2 θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής διαμονής του εφημερεύοντος ιατρού. Το ποσό σύμβασης ανήλθε στις 222.365,62 € (με ΦΠΑ). Για την οριστική παράδοση του έργου απομένουν από το Γ.Ν. Βόλου οι συνδέσεις του Περιφερειακού Ιατρείου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια