Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Κόμβο του Βελεστίνου

0
689 views

komvos_velestinouΈνα έργο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ παραδίδεται στην τοπική κοινωνία

Εκδήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών στον κόμβο του Βελεστίνου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, εκπροσώπων τοπικών φορέων και πολιτών .
Πρόκειται για ένα έργο που ανέμεναν εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ώστε να μην ταλαιπωρούνται κατά τη μετάβασή τους στο Βελεστίνο, τον Άγιο Γεώργιο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, μετά από παρεμβάσεις στα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να παραχωρηθεί η έκταση των 13 στρεμμάτων του 304ΠΕΒ, προχώρησε την κατασκευή του έργου, το οποίο πλέον ολοκληρώθηκε με ένα προϋπολογισμό που αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός στο χαιρετισμό του εξήρε το έργο που επιτελέστηκε από τη Δημοτική Αρχή την τελευταία τετραετία υπογραμμίζοντας τη συνεργασία που υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών.
Από την πλευρά της η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «Για τον κόμβο του Βελεστίνου αγωνίστηκαν και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις πολλοί τοπικοί φορείς, η περιφέρεια, οι προηγούμενες δημοτικές και νομαρχιακές αρχές, κινήσεις πολιτών καθώς και βουλευτές. Εμείς ως δημοτική αρχή δώσαμε όλη μας τη δύναμη προκειμένου να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικό έργο».
Πιο αναλυτικά, η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου ανέφερε πως «Όταν αναλάβαμε Δημοτική αρχή πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όλοι πίστευαν ότι ο κόμβος του Βελεστίνου, ένα αίτημα δεκαετιών, είχε εγκαταλειφθεί μέσα στη γραφειοκρατία και την αναβλητικότητα των υπουργείων. Για εμάς όμως τίποτα δεν ήταν χαμένο.
Ενεργήσαμε, παλέψαμε, πιέσαμε και τελικά καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε όλες τις διαδικασίες μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και να ξεκινήσει επιτέλους το έργο με ένα προϋπολογισμό κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Και σήμερα εδώ, στο Βελεστίνο, τελούμε την εκδήλωση ολοκλήρωσης των εργασιών του κόμβου ο οποίος πλέον μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία.
Ένας πολύχρονος στόχος κατακτήθηκε και η οδική απομόνωση του Βελεστίνου, του Αγίου Γεωργίου και της ευρύτερης περιοχής πήρε τέλος.
Για χρόνια ήταν ταλαιπωρία να μεταβεί κανείς στο Βελεστίνο, Αυτό παύει να υπάρχει.
Και το καταφέρνουμε έχοντας τη στήριξη όλων. Ο περιφερειάρχης που σήμερα είναι εδώ μαζί μας γνωρίζει πολύ καλά την προσπάθεια αυτή, αλλά και την ευθύνη που αναλαμβάνει με την παραλαβή του έργου. Είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Εμείς αποδείξαμε ως Δημοτική Αρχή ότι μέσα στην κρίση δημιουργούμε μεγάλα έργα υποδομής. Με σχέδιο και επιμονή πετύχαμε και αυτό το στόχο.
Και εύχομαι οι επόμενοι να διαφυλάξουν αυτή την παρακαταθήκη. Γιατί είναι ένα έργο ορόσημο για τον τόπο μας».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια