Οι πλειστηριασμοί καλά κρατούν

0
293 views
katasxeseisMπορεί τα ηνία της χώρας να άλλαξαν χέρια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως από τη μία μέρα στην άλλη θα αλλάξουν ριζικά όλα. Παραδείγματος χάρη, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών.
Τι έχει συμβεί; Οι πλειστηριασμοί κατοικιών συνεχίζονται κανονικότατα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είχαν, τα τελευταία χρόνια, κλειστά τα… αυτιά τους, με αποτέλεσμα οι πλειστηριασμοί να γίνονται κανονικά.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών προκειμένου να ακυρωθούν.

Σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι πλειστηριασμοί κατοικιών θα σταματήσουν με νομοθετική ρύθμιση. Ωστόσο, επειδή η Βουλή δεν έχει ξεκινήσει τις διεργασίες της ακόμη, 47 πλειστηριασμοί κατοικιών σε όλη την Αττική, από την Αθήνα μέχρι το Λαύριο, εκδικάζονταν το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν κι άλλοι.
Το «Ποντίκι» επικοινώνησε με το μέλος του κινήματος ΕΠΑΜ και του «Πολίτες βορείων προαστίων κατά των πλειστηριασμών» Μαίρη Καππάτου, η οποία μας είπε πως «υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας πως θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, τουλάχιστον της πρώτης κατοικίας. Δεν επαναπαυόμαστε καθώς οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται. Ο κ. Τσίπρας δεν ρώτησε τις τράπεζες για το αν θέλουν να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί. Νομικά δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση προς το παρόν που να μας εγγυάται πως θα σταματήσουν. Ο κόσμος είναι εκτεθειμένος και έχει στραφεί στη συμπαράσταση και στη βοήθεια των συμπολιτών του γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα κοινωνικά προβλήματα που μας δημιουργεί το ίδιο το σύστημα».
Από την πλευρά του, το μέλος του κινήματος «Πλειστηριασμοί Stop» Θανάσης Αλεξάνδρου τόνισε στο «Ποντίκι» ότι: «Η νέα κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί. Αφενός δεν έχουν νομοθετηθεί ακόμη αυτές οι εξαγγελίες και αφετέρου έχουν προαναγγελθεί οι πλειστηριασμοί, το μόνο που μένει είναι να ακυρωθούν κινηματικά καθώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Εκτιμάμε ότι είναι στις επείγουσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ως κίνημα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αναστείλει πάνω από 500 πλειστηριασμούς, γι’ αυτό και θα διαμαρτυρηθούμε σήμερα».
Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε βδομάδα πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί κατοικιών και οικοπέδων συνανθρώπων μας σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας. Τα τελευταία τρία χρόνια οι πλειστηριασμοί από τράπεζες υπολογίζονται από τα μέλη των κινημάτων ότι είναι περίπου 3.000, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ακυρωθεί, ανασταλεί ή παγώσει σύμφωνα με τον νόμο Κατσέλη.

Από το Ποντίκι
Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια