Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και το αφορολόγητο

Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και το αφορολόγητο

Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία φέρνουν τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Είναι ανοιχτή η μείωση των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των κατ’ επάγγελμα αγροτών έναν χρόνο νωρίτερα, το 2019 αντί το 2020, και η αύξηση των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δρομολογήσει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου μισθωτών, συνταξιούχων και των κατ’ επάγγελμα αγροτών ένα χρόνο νωρίτερα, από το 2019 αντί από το 2020, αν το ΔΝΤ και οι λοιποί θεσμοί κρίνουν ότι αυτό είναι αναγκαίο για τη διασφάλιση της επίτευξης του δημοσιονομικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019.

Η μείωση του αφορολόγητου θα προκύψει από την περικοπή κατά 650 ευρώ της ετήσιας έκπτωσης φόρου των 1.900-2.100 ευρώ που δικαιούνται σήμερα οι παραπάνω φορολογούμενοι. Η έκπτωση των 1.900-2.100 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί σήμερα σε αφορολόγητο όριο κυμαινόμενο από 8.636-9.545 ευρώ, θα μειωθεί στα επίπεδα των 1.250-1.450 ευρώ και θα αντιστοιχεί πλέον σε αφορολόγητο κυμαινόμενο από 5.682-6.591 ευρώ.

Ταυτόχρονα θα υπάρξει αναπροσαρμογή των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και θα διευρύνουν τη φορολογητέα βάση των περιουσιακών στοιχείων ώστε να μη μειωθούν τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 και να παραμείνουν οι εισπράξεις σε 2,65 δισ. ευρώ ετησίως.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.