Ογκώδες το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Λάρισα

«Διπλή ονομασία είναι προδοσία» βροντοφώναξαν οι Λαρισαίοι

Ογκώδες το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Λάρισα

Χιλιάδες Λαρισαίοι στην κεντρική πλατεία της πόλης, βροντοφώνακξαν ότι το όνομα της Μακεδονίας, είναι αδιαπραγμάτευτο και η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, στο ογκώδες συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από φορείς της πόλης και υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Λάρισας και Τυρνάβου. Συγκηνιτική ήταν η στιγμή όταν αναγνώστηκε το μύνημα του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη κ. Ιγνάτιου, από το ΜαΊάμι, όπου βρίσκεται για θεραπεία της βαριάς του ασθένειας.

Ογκώδες

Ξεχωριστό χρώμα εδωσαν νεολαίοι της Λάρισας, σύλλογοι, όπως των Ποντίων, των Κρητών, των σαρακατσαναίων και των βλάχων, με τις παραδοσιακές τους ενδυμασιες, ενώ γύρω από την πλατεία είχαν στηθεί κιόσκια με ελληνικές σημαίες.

Ογκώδες

Με βάση τις εκτιμήσεις των διοραγνωτών, το πλήθος υπερέβη τυς 5000, ενώ οι εκτιμήσεις της αστυνομίας κάνουν λόγο για 4 μ 4,5 χιλιάδες κόσμου.

Η έναρξη του συλλαλητηριου έγινε με Χορωδία που έψαλλε το απολυτίκιο του Αγιου Αχιλλίου και του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια τον Ακάθιστο Ύμνο.

Ογκώδες

Χαιρετισμό απεύθυνε ο εκπρόσωπος της Ι.Μ.Λαρίσης και Τυρνάβου πανοσιολογιοτάτος αρχ. π. Νικόδημος Γαλιάτσος. Επίσης, μίλησαν κατά σειρά οι : Δημήτριος Νατσιός Δάσκαλος, Θεολόγος και συγγραφέας, Κώστας Καραΐσκος Μαθηματικός, Βασίλειος Ροζής στρατηγός εν αποστρατεία, πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Ογκώδες

Αναγνώστηκε το μήνυμα της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και το ψήφισμα του Συλλαλητηρίου Λάρισας από το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Θεοφάνη Σιμόπουλο, μαθητή Λυκείου το οποίο και εγκρίθηκε.

 

Ογκώδες

Ογκώδες

Ογκώδες

Ογκώδες

Ογκώδες

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.