Ξεκινά η αξιολόγηση και επιλογή γενικών διευθυντών στο Δημόσιο

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ

Ξεκινά η αξιολόγηση και επιλογή γενικών διευθυντών στο Δημόσιο

Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής γενικών διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων για «πάγωμα» της διαδικασίας, επειδή οι ίδιοι είχαν αποκλειστεί εξαιτίας μη συμμετοχής τους στην αξιολόγηση.

Οι αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής είχαν κατατεθεί από επτά υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από δύο υπαλλήλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία επιλογής Γενικών Διευθυντών των υπουργείων, όπου εργάζονται λόγω μη συμμετοχής τους στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, όπως προβλέπει τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εν λόγω υπάλληλοι υποστήριξαν ότι συμμετείχαν στην «απεργία – αποχή» της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαδικασία της αξιολόγησης. Την ημέρα εκδίκασης των αιτημάτων, μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ με τις υπ’ αριθμ. 132/2018 και 133/2018 αποφάσεις έκρινε ότι η διαδικασία επιλογής γενικών διευθυντών στα δύο αυτά υπουργεία οφείλει να συνεχιστεί κανονικά και παρά τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων υπαλλήλων αφού:

– δεν απειλείται για τους αιτούντες ανεπανόρθωτη επαγγελματική, ηθική ή οικονομική βλάβη, ως ισχυρίζονταν,

– τα προβαλλόμενα από τους αιτούντες δεν συνιστούν εξαιρετικούς λόγους, οι οποίοι θα δικαιολογούσαν την αναστολή εκτέλεσης του προσβαλλόμενου πίνακα αποκλειομένων

– η συνέχιση της διαδικασίας ανάγεται στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της Διοίκησης και επιβάλλεται από λόγους δημοσίου συμφέροντος

Ενώ και σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει η ΕΑ του ΣτΕ, οι λόγοι ακύρωσης (με τους οποίους γίνεται επίκληση κυρίως, ότι η μη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης οφείλεται στη συμμετοχή των αιτούντων σε σχετική απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ) δεν παρίστανται προδήλως βάσιμοι, με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι σχετικές αιτήσεις αναστολής.

Τέλος, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνουν ότι η ηλεκτρονική αξιολόγηση προχωράει κανονικά, με την προθεσμία αυτό-αξιολόγησης για τους αξιολογουμένους δημόσιους υπαλλήλους να λήγει την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.