Ντροπαλός άντρας – Πώς να τον προσεγγίσεις

0
506 views

ntropalos-antrasΤο να σου αρέσει ένας ντροπαλός άντρας δεν είναι και η πιο εύκολη περίπτωση. Πρέπει να είσαι οπλισμένη με αρκετή υπομονή και να βρεις τρόπο πρώτον να του τραβήξεις την προσοχή και δεύτερον να καταφέρεις να περάσεις το «τείχος» που συνήθως υψώνει γύρω του.

Για μια γυναίκα που ερωτεύεται έναν κλειστό, ντροπαλό και χαμηλών τόνων άντρα σίγουρα είναι δύσκολο αρχικά να τον πλησιάσει και κατ’ επέκταση να τον κάνει να ανοιχτεί και να καταφέρει να βγούνε μαζί. Ένας ντροπαλός άντρας αργεί να ανοιχτεί και να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του ακόμα κι αν του αρέσεις πολύ. Κάποιοι που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, μπορεί ενώ έχουν ερωτευτεί μια κοπέλα να αφήσουν μήνες ή και χρόνια να περάσουν προκειμένου να ξεθωριάσει αυτό που νιώθουν και να μην το πουν ποτέ μόνο και μόνο από φόβο απόρριψης και αμηχανία. Επομένως, καταλαβαίνεις ότι θα χρειαστείς μια σωστή τακτική και μέθοδο προσέγγισης αλλά κυρίως χρόνο, υπομονή και επιμονή.

Καλό είναι να ξέρεις επίσης, ότι ο ντροπαλός άντρας μπορεί να είναι κάποιος που ντρέπεται υπερβολικά ακόμα και να σου μιλήσει ή μπορεί να είναι κάποιος που σου μιλάει σχετικά άνετα αλλά ντρέπεται υπερβολικά να σου ζητήσει να βγείτε. Υπάρχει και η κατηγορία εκείνων που από απόσταση δείχνουν άνετοι και μόλις βρεθείς ακριβώς δίπλα τους γίνονται ό, τι πιο ντροπαλό έχεις συναντήσει. Δηλαδή μπορεί από μακριά να σου ρίχνει συνέχεια ματιές ή να σου χαμογελάει και μόλις πας κοντά του να μην μπορεί να αρθρώσει λέξη και να μείνει σιωπηλός.

Έχοντας γνώση, λοιπόν, του ότι το να κερδίσεις έναν άντρα ντροπαλό είναι μεγάλη και ίσως χρονοβόρα υπόθεση, αν εξακολουθείς να ενδιαφέρεσαι να τον προσεγγίσεις, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες και συμβουλές και με υπομονή και επιμονή θα δεις ότι θα πέσει στην αγκαλιά σου τελικά.

Πώς να προσεγγίσεις έναν ντροπαλό άντρα – 13 Τρόποι

1. Ποτέ μη ζητάς αμέσως ραντεβού από έναν ντροπαλό άντρα: Ένας ντροπαλός άντρας, από αμηχανία αλλά και έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι πολύ πιθανό να αρνηθεί σε ένα απροσδόκητο ραντεβού, ακόμα κι αν του αρέσεις. Είτε γιατί τον κυρίευσε η αμηχανία και ο φόβος είτε γιατί αισθάνεται την ανάγκη να αμυνθεί απέναντί σου, είτε γιατί έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και νιώθει λίγος για εσένα. Μπορεί ακόμα και να νομίζει ότι του κάνεις πλάκα πιστεύοντας ότι αποκλείεται να θέλεις εσύ να βγεις μαζί του. Επομένως, μη βιαστείς να ζητήσεις να βγείτε αν πριν δεν έχει προηγηθεί μια προετοιμασία εδάφους και δεν έχετε εξοικειωθεί. Μόνο αν με κάποιο τρόπο έχεις απόλυτα σιγουρευτεί ότι του αρέσεις πολύ μπορείς να κάνεις την απόπειρα και ενδεχομένως να ανακουφιστεί που πήρες την πρωτοβουλία. Συνήθως όμως ο ντροπαλός άντρας θέλει το χρόνο του για να εκδηλωθεί.

2. Μη γίνεις πιεστική: Αν το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει είναι κάποιος που δεν γνωρίζεις ακόμα, όταν καταφέρεις τελικά να τον προσεγγίσεις, φρόντισε να μη γίνεις υπερβολικά πιεστική στο να γνωριστείτε περαιτέρω και άμεσα. Όταν συστηθείτε, μίλησέ του λίγη ώρα χαλαρά κι αν δεις ότι είναι αμήχανος και μένει σχετικά σιωπηλός μην τον φέρεις σε δύσκολη θέση, αλλά πες του ότι χάρηκες και θα ήθελες να τα ξαναπείτε κάποια στιγμή και αποχώρησε. Να ξέρεις ότι όσοι είναι ντροπαλοί συνήθως δεν είναι πολύ καλοί συνομιλητές αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα γίνει και καλός σύντροφος. Απλά χρειάζεται κάτι σαν χρόνο προθέρμανσης.

3. Πλησιάσέ τον με τυχαίο και ανέμελο τρόπο: Αν προσποιηθείς ότι έπεσες πάνω του τυχαία (παρότι ήξερες πού θα τον βρεις) και φερθείς με ένα ανέμελο και χαλαρό στιλ, θα είναι καλύτερα και δε θα τον τρομάξεις. Όσο πιο γρήγορες και «τυχαίες» είναι οι κινήσεις σου τόσο το καλύτερο. Αφού, λοιπόν, τον πλησιάσεις προσπάθησε να ξεκινήσεις μια μικρή κουβέντα χωρίς να την κάνεις πολύ προσωπική, κράτα τη σε φιλικό και χαλαρό επίπεδο και θα δεις ότι θα τον φέρεις σιγά σιγά πιο κοντά σου.

4. Προσέγγισέ τον μέσα από τα social media: Αν έχεις καταλάβει ότι δεν είναι και ο πιο εύκολος στόχος προσπαθώντας να τον πλησιάσεις πρόσωπο με πρόσωπο, δοκίμασε μια διαφορετική προσέγγιση εκμεταλλευόμενη τα social media. Άλλωστε πλέον πάρα πολλοί ξεκινούν την επαφή τους χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και έρχονται πιο κοντά με αυτόν τον τρόπο. Για κάποιον που είναι πολύ ντροπαλός είναι ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσετε και να έρθετε πιο κοντά μια και δε θα νιώθει άβολα ούτε θα φοβάται τόσο πολύ να σε αντιμετωπίσει. Επιπλέον, αν δεν είναι τόσο καλός με τα λόγια στην κατά πρόσωπο επικοινωνία, θα έχει χρόνο αλλά και ευκαιρία να σκεφτεί τι θα σου πει.

5. Πλησίασέ τον σταδιακά: Αν είναι κάποιος που έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις συχνά και να βρίσκεστε σε κοινό περιβάλλον – δουλειά, σχολή, δραστηριότητα, κλπ, άρχισε να τον πλησιάζεις σιγά σιγά και σταδιακά. Μίλα του αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα και θα δεις ότι θα αρχίσει και αυτός να νιώθει πιο άνετα μαζί σου και να σου ανοίγεται. Στην αρχή μίλησέ του γενικά και όσο περνάει ο καιρός προσπάθησε να μιλάτε και για πιο προσωπικά θέματα. Κάποια στιγμή, αν καταλάβεις ότι ίσως και να του αρέσεις, μπορείς να προσπαθήσεις να μιλήσετε για τις σχέσεις και το τι ψάχνετε στο άλλο φίλο. Και στην πορεία μπορείς να αρχίσεις να πετάς υπονοούμενα και να κάνεις υπαινιγμούς για τον ίδιο, λέγοντας ότι ψάχνεις κάποιον σαν αυτόν.

6. Δείξε αυθεντικό ενδιαφέρον: Για να τον πλησιάσεις και να τον γνωρίσεις καλύτερα, δείξε πραγματικό ενδιαφέρον και ρώτα πράγματα για αυτόν. Για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά του, για προτιμήσεις, κλπ. Προσπάθησε να μάθεις πράγματα για αυτόν και να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι αυθεντικά για την προσωπικότητά του. Θα το εκτιμήσει και θα λυθεί περισσότερο όσο δείχνεις ενδιαφέρον για αυτόν. Πρόσεχε όμως, μην προσποιηθείς ότι σε ενδιαφέρει κάτι που δεν ισχύει και μην υποκρίνεσαι ότι γνωρίζεις πράγματα που δεν ξέρεις γιατί είναι πολύ πιθανό να φανείς ανόητη.

7. Τα μηνύματα είναι θαυματουργά: Για να μπορέσεις να βγάλεις από το καβούκι του τον ντροπαλό άντρα και να τον κάνεις να βγάλει προς τα έξω τον πραγματικό του εαυτό και μία πιο σίγουρη πλευρά, ένας εύκολος και άμεσος τρόπος είναι τα μηνύματα. Αρκεί φυσικά να έχεις το κινητό του. Μετά όλα θα γίνουν πιο γρήγορα. Ο τύπος του ντροπαλού δεν έχει άνεση να μιλάει κατά πρόσωπο, θα εκπλαγείς όμως όταν αρχίσετε να ανταλλάσετε μηνύματα με το πόσο διαφορετικά θα σου φερθεί και πόσο γρήγορα θα έρθετε πιο κοντά. Όπως ακριβώς και με το διαδίκτυο έτσι και στην περίπτωση των μηνυμάτων. Ο γραπτός λόγος είναι θαυματουργός και πάντα πιο αποκαλυπτικός. Από κοντά όμως θα χρειαστεί και πάλι το χρόνο του, ίσως στην αρχή να αντιμετωπίζεις δύο διαφορετικές προσωπικότητες μέχρι να σταματήσει να νιώθει αμήχανα όταν βρίσκεστε από κοντά.

8. Οργάνωσε μία έξοδο ή ένα πάρτι με κοινούς φίλους: Ένας έξυπνος και αποτελεσματικός τρόπος για να τον γνωρίσεις καλύτερα και να έρθετε πιο κοντά, είναι να οργανώσεις μία έξοδο με κοινούς φίλους ή ακόμα και ένα μικρό πάρτι. Φρόντισε να μην είστε πάρα πολλοί και να απαρτίζεται από ανθρώπους που ξέρεις ότι είναι κοντά του και είναι άνετος μαζί τους, να είναι οικείο το περιβάλλον. Μπορείτε να ασχοληθείτε με κάτι διασκεδαστικό και κάποια παιχνίδια ενδεχομένως που θα σπάσουν τον πάγο και θα φέρουν την ομάδα πιο κοντά. Προσπάθησε να χορέψεις μαζί του και να τον κάνεις να γελάει για να νιώσει γρήγορα άνετα. Το χιούμορ πάντα πιάνει και ειδικά για τους ντροπαλούς άνθρωπος είναι διέξοδος. Όταν ανοιχτείς εσύ θα αρχίσει να το κάνει και αυτός. Η κοινή έξοδος ή ένα πάρτι με καλεσμένους τους κοντινούς του φίλους, θα σε βοηθήσει να πετύχεις το σκοπό σου ειδικά αν οι φίλοι του πιστέψουν ότι είσαι φοβερό κορίτσι και δουν ότι τον διεκδικείς. Θα δεις ότι θα τσιγκλήσουν και οι ίδιοι τον ντροπαλό φίλο τους και θα τον οδηγήσουν στα χέρια σου.

9. Κάνε την απόπειρα να του προτείνεις ραντεβού: Όταν τελικά βρεις την κατάλληλη στιγμή και την ιδανική ευκαιρία, αφού έχεις καταφέρει να τον πλησιάσεις για κάποιο διάστημα και βλέπεις ότι έχει λίγο ρίξει τα τείχη του, κάνε την απόπειρα και ζήτα του να βγείτε μόνοι σας. Φρόντισε μόνο όταν του το ζητήσεις να μην είναι άλλοι γνωστοί σας τριγύρω και παρακολουθούν τη στιγμή γιατί μπορεί και να νιώσει αμήχανα και να αισθανθεί πίεση για να δεχτεί στο ραντεβού. Θέλεις να δεχτεί επειδή του αρέσεις κι όχι επειδή νιώθει αναγκασμένος να πει ναι. Άλλωστε, υπάρχει και το ενδεχόμενο αν είναι κοντά σας άλλοι και νιώθει άβολα όταν του το ζητήσεις λόγω της αμηχανίας του να αρνηθεί και να απομακρυνθεί.

10. Χειρίσου το ραντεβού χαλαρά και κοντά στην ιδιοσυγκρασία του: Αν δεχτεί να βγείτε, προσπάθησε το ραντεβού να είναι όσο πιο κοντά στο στιλ και το χαρακτήρα του. Μη ζητήσεις να πάτε κάπου που η αμηχανία του θα μεγαλώσει περισσότερο ή σε ένα περιβάλλον που δε θα του ταιριάζει. Ένα σινεμά ή μια χαλαρή βόλτα κάπου χωρίς πολύ κόσμο και βαβούρα είναι πολύ καλύτερη επιλογή από μέρη που κατακλύζονται από κόσμο. Επίσης, προσπάθησε να είσαι μεν ελκυστική αλλά όχι υπερβολική, χρειάζεται να δείχνεις όσο γίνεται πιο προσιτή και προσεγγίσιμη για να αισθανθεί οικειότητα και άνεση ώστε να ανοιχτεί. Δεν είναι κακό να είσαι όμορφη απλά δε χρειάζεται στο πρώτο σας ραντεβού να μοιάζεις με φιγουρίνι από περιοδικό μόδας ούτε να εξαντλήσεις όλα τα καλλυντικά σε ένα μακιγιάζ υπερβολικό. Να είσαι πιο χαλαρή, χαριτωμένη και ενδιαφέρουσα. Διαφορετικά, μπορεί αν είσαι εκθαμβωτική και πολύ θορυβώδης στη συμπεριφορά σου να τον τρομάξεις και να τον απομακρύνεις.

11. Τόνωσε την αυτοπεποίθησή του: Ένας ντροπαλός άντρας έχει ανάγκη από επιβεβαίωση πολύ περισσότερο από ότι όλοι οι υπόλοιποι. Προσπάθησε να του κάνεις κομπλιμέντα, να του μιλάς ωραία και να δείχνεις ότι βρίσκεις ενδιαφέρον σε αυτά που σου λέει. Φρόντισε να τονώσεις την αυτοπεποίθηση και το εγώ του για να πάρει τα πάνω του και να έρθει πιο κοντά σου.

12. Άγγιξέ τον διακριτικά: Όταν είστε στο ραντεβού σας, δοκίμασε να τον φλερτάρεις διακριτικά και να τον πλησιάσεις αγγίζοντάς τον ελαφρά. Δες πώς θα αντιδράσει σε αυτό κι αν βεβαιωθείς ότι είναι εντάξει κάνε το κάπου κάπου. Χωρίς υπερβολές όμως για να μην τον τρομάξεις. Ένα απλό άγγιγμα στον ώμο ή το μπράτσο είναι μια χαρά για να δημιουργηθεί μία πιο ζεστή ατμόσφαιρα μεταξύ σας και να τον κάνεις να έρθει κοντά σου.

13. Μη βιαστείς: Αφού έχετε βγει το ραντεβού σας , μη βιαστείς και μην τον πιέσεις για το τι θα γίνει παρακάτω. Όπως είπαμε, ένας άντρας ντροπαλός θέλει το χρόνο του από όλες τις απόψεις. Μη ζητήσεις αμέσως να μάθεις πώς νιώθει για εσένα και μην τον πιέσεις να σου πει ή να κάνει πράγματα για τα οποία δεν είναι έτοιμος. Μπορείς να κάνεις υπομονή να βγείτε μερικά ραντεβού ακόμα, κι όταν βλέπεις ότι σου προτείνει κι εκείνος και τα ραντεβού συνεχίζονται και πάνε καλά τα πράγματα μπορείς με την πρώτη ευκαιρία να του μιλήσεις εσύ για το πώς νιώθεις για αυτόν και να δεις ότι θα ανταποκριθεί σιγά σιγά.
Δυναμική γυναίκα

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια