Να γιατί ο Ερντογάν αποφάσισε να κάνει ξανά τζαμί την Αγιά Σοφιά

  0
  171 views

  Η απόφαση του τουρκικού ΣτΕ και το Διάταγμα του Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προκάλεσε τις υποκριτικές αντιδράσεις των φίλων και συμμάχων μας αλλά έφερε και σε αμηχανία την ελληνική κυβέρνηση.

  Ο στόχος του Ερντογάν φυσικά και δεν είμαστε εμείς. Από την εποχή που ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είχε εκφράσει την επιθυμία να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί. Από τότε ήθελε να αλλάξει ριζικά τις δομές του κεμαλικού κράτους.

  Ανεβαίνοντας στην εξουσία αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τον στρατό ο οποίος έχει κεμαλικές καταβολές και έτσι έριξε το βάρος στο να δημιουργήσει το δικό του σώμα, την στρατοχωροφυλακή, που τον έσωσε και από το πραξικόπημα.

  Οι εχθροί του στο εσωτερικό είναι πολλοί και σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι κεμαλιστές και οι οπαδοί του Γκιουλέν και χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων του Δυνάμεων, αλλά και δικαστικοί, καθηγητές και άλλοι βρίσκονται στην φυλακή ως ύποπτοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα. Πρέπει να έχει συμμάχους μέσα στον λαό του, και αυτοί δεν μπορεί να είναι άλλοι από τους φανατικούς μουσουλμάνους που βλέπουν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σαν μία νίκη.

  Η Αγία Σοφία επελέγη γιατί όντως είναι το μεγαλύτερο Μνημείο της Χριστιανοσύνης και γιατί η χώρα μας είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.

  Ας μην ξεχνάμε ότι η κυρία Μπακογιάννη ήταν αυτή που τον αγκάλιαζε στην συνάντηση των δημάρχων Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης. Επίσης γιατί δεν έστειλαν τον κουμπάρο του τον Κώστα Καραμανλή να τον μεταπείσει;

  Μέχρι στιγμής η Ε.Ε και οι ΗΠΑ κρατούν μετριοπαθή στάση και αυτήν θα κρατήσουν. Ήδη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους, απλά κάλεσε την Τουρκία να διατηρήσει την πρόσβαση σε όλους τους επισκέπτες.

  Από την πλευρά της η Μεγάλη Βρετανία θεωρεί ότι το ζήτημα αφορά την Τουρκία.

  Βλέπετε η Τουρκία είναι μία τεράστια αγορά και κανείς δεν θέλει να την χάσει.

  Και φυσικά η χώρα μας χώνει το κεφάλι της στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να δηλώνει πως η απόφαση αυτή πήγε την χώρα, την Τουρκία εννοεί, 6 αιώνες πίσω. Μα πίσω ήταν ούτως ή άλλως.

  Εάν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση στα Εθνικά μας θέματα αυτό θα ήταν μία καλή ευκαιρία να κλείσει το προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή αφού η Συνθήκη της Λοζάνης μιλά για μουσουλμάνους και όχι Τούρκους, αλλά είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά θα περιοριστούμε σε «αυστηρά» μηνύματα.

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια