Στην Πλατεία Ρολογιού, απέναντι από τα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στις 16/9/2020 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση από τις κοινωνικές δομές του δήμου

(εργαζομένους του Κέντρου κοινότητας και του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι) με προσκαλεσμένους τους ειδικούς επαγγελματίες του ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ & ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ.

Πραγματοποιήθηκε ομιλία από τους επαγγελματίες του Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης, κ. Μπαχλαβά Εύα – Νευρολόγο, κ. Αποστολίνα Κωνσταντίνα – Ψυχολόγο και κ. Τσιαμασφύρη Αίγλη – Κοινωνική Λειτουργό και διανεμήθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Το Νέο Ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης με μονάδες των ΟΤΑ,  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Σκοπός της παραπάνω εκδήλωσης η συνεχιζόμενη συνεργασία των κοινωνικών δομών του Δήμου μας για μια δημιουργία ενός δικτύου ενημέρωσης επαγγελματιών – φροντιστών, καθώς και έγκαιρης ανίχνευσης συμπτωμάτων μέσω ειδικών τέστ που μπορούν να γίνονται από τους υπευθύνους του ειδικού κέντρου για το Αλτσχαιμερ.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα. Αντωνία Χασιώτη δήλωσε: «Ευχαριστούμε πρώτα τους ειδικούς για την ενημέρωση και όλους όσους συμμετείχαν στην παραπάνω παρουσίαση, τον κ Απ. Παπατόλια, Δημοτικό Σύμβουλο, την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγ. Γεωργίου, κ Γκουρίτσα Ράνια, τον τοπικό σύμβουλο Καναλίων, κ Δημήτρη Τσούκα, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου, κ Ευγενία Λαϊτσου, την πρόεδρο του Συλλόγου γυναικών, κ Γούση Σταυρούλα, παλιούς συναδέλφους του χώρου υγείας και όλους όσους δημότες παρευρέθησαν.

Ας κρατήσουμε από τους ομιλητές τις στρατηγικές πρόληψης αναφέρει η Χασιώτη Αντωνία,

ΑΣΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΔΙΑΒΑΣΜΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ , ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΚΟΙΝΟΝΟΙΚΟΠΟΙΗΣΗ , ΧΟΡΟΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΠΑΡΕΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

Ας νοιαστούμε για τους φροντιστές και ας να τους εκπαιδεύσουμε για το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων στο περιβάλλον του ασθενή με άνοια.

Άμεσα θα προγραμματιστεί η διενέργεια των ειδικών διαγνωστικών τέστ για τους δημότες μας σε συνεργασία με το ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ & ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.