Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Με μεγάλη επιτυχία και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε και φέτος το 5ο διεθνούς φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Νέας Αγχιάλου. Το φεστιβάλ ξεκίνησε τη Παρασκευή 6 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Ιουλίου. Τριακόσιοι ενενήντα ξένοι χορευτές από την Αργεντινή, την Κολομβία, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες, την Βουλγαρία, την Μολδαβία, το Λύκειο Ελληνίδων από την Πράγα της Τσεχίας, και την Κύπρο και εκατόν είκοσι Έλληνες χορευτές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός μεγάλου διεθνούς καλλιτεχνικού θεσμού στην Νέα Αγχίαλο έπεσε στο τραπέζι πριν από αρκετά χρόνια, τόσο από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, για την αύξηση και την ποιοτική βελτίωση του τουρισμού, όσο κι από τον Σύλλογο Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου.Για τον λόγο αυτό, πριν τέσσερα χρόνια, ξεκίνησε δοκιμαστικά, αλλά με συλλογικότητα και πολύ προσοχή η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου.Από την έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ, ενεργή υπήρξε η υποστήριξη του Δήμου Βόλου και έτσι χρόνο με το χρόνο όλο και βελτιωνόταν η διοργάνωση, όλο και περισσότερα συγκροτήματα από όλον τον κόσμο συμμετείχαν, κάνοντας γνωστό το φεστιβάλ και την περιοχή της Νέας Αγχιάλου και της Μαγνησίας σε πολλές ξένες χώρες, με ευεργετικά αποτελέσματα γθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προαγωγή υψηλών αξιών, όπως η ενδυνάμωση της ειρήνης, η συναδέλφωση των λαών, η εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού και του φανατισμού, αλλά και η συνεργασία των λαών για την επίλυση κοινών προβλημάτων με κοινές δράσεις, όπως η διάδοση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων κάθε χώρας. Αποτελεί πλέον πεδίο γόνιμου, εποικοδομητικού διαλόγου, χωνευτήρι ιδεών και κατέστησε την Νέα Αγχίαλο, τόπο διεξαγωγής κορυφαίων πολιτιστικών γεγονότων.Οι ξένες αποστολές κατά την παραμονή τους στην Νέα Αγχίαλο επισκέφθηκαν, τον Βόλο, τον Αλμυρό και το Πήλιο, και στις 13 Ιουλίου, οι περισσότερες από αυτές θα εμφανιστούν και στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

Επίσης επισκέφθηκαν τις παραγωγικές μονάδες της περιοχής και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και ιστορίας.Όλα αυτά τα χρόνια καθοριστική και αμέριστη είναι η υποστήριξη και η συμπαράσταση του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ στη φετινή διοργάνωση συμμετείχε και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, με τον φορέα πολιτισμού της «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.