Μετά το χαράτσι, η δημοτική αρχή ήθελε να μας βάλει και φέσι!

0
474 views

antipolitefsi-neaΚατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του δήμου Ρ.Φεραίου,την Παρασκευή 11-9-2015, δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη αξιοθρήνητης παράστασης από την δημοτική αρχή, χωρίς αρχή, μέση και τέλος.Και δυστυχώς όλα αυτά παρουσία εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το Δ.Σ.αλλά δυστυχώς δεν πρέπει να ΄φυγαν και με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανεξαρτητοποίηση του δημ. συμβούλου πλειοψηφίας, κου Κουραβέλα Θύμιου, κάτι που προφανώς εκνεύρισε αφάνταστα τον κ. δήμαρχο που από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν ωσεί παρών.Πάγια αρχή μας, να μην εισερχόμασττε στα εσωτερικά της ομάδας πλειοψηφίας σε αντίθεση με άλλους που προσπάθησαν με ανέντιμες μεθόδους να προσεγγίσουν συμβούλους της μειοψηφίας. Αυτό που εμείς έχουμε μόνο να καταθέσουμε είναι ότι ο κ. Κουραβέλας χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον απ’ τον κ.Νασίκα προεκλογικά ώστε να πετύχει τον σκοπό του, ενώ μετεκλογικά δεν έκανε αποδεκτή καμία πρόταση από τις πενήντα περίπου που κατέθεσε εγγράφως και κοινοποίησε στους αρχηγούς της μειοψηφίας.

Κατά την συζήτηση της έγκρισης ή μη της τριμηνιαίας έκθεσης του Δ’ τριμήνου 2014, η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για την μη έγκαιρη προσέλευση της έκθεσης, καθώς και στις λανθασμένες εγγραφές των ποσών, κάτι που εμπεριστατωμένα απέδειξε ο εισηγητής της ομάδας πλειοψηφίας, κος Κουσκουρίδας Μιχάλης. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ανοίγματα στις δαπάνες και τα ελλείμματα που είναι προφανή με μια απλή ανάγνωση της έκθεσης, αποδόθηκαν από το οικονομικό επιτελείο της δημοτικής αρχής σε λάθος του εξωτερικού συνεργάτη που χειρίζεται τα λογιστικά!

Η απογοήτευση όμως ΟΛΩΝ έλαβε χώρα όταν ήρθε προς συζήτηση το 22ο θέμα, (ήταν προτελευταίο με την ελπίδα ότι πολλοί δημ. σύμβουλοι που ήταν αντίθετοι, ίσως είχαν αποχωρήσει και μπορεί να ψηφιζόταν) που δεν ήταν άλλο από το θέμα της λήψης δανείου από το ΤΠΚΔ. Η δημοτική αρχή προσπάθησε να φέρει το θέμα προς ψήφιση, εντελώς απροετοίμαστη και ανημέρωτη, χωρίς να αναφέρει την απαραίτητη διαδικασία, χωρίς καν να αναφέρει το ποσό και πολύ χειρότερο, χωρίς καμία εισήγηση της οικονομικής υπησεσίας! Εν τούτοις στο 9ο θέμα για μια διαγραφή τελών ενός συμπολίτη μας,της τάξης των 205 ευρώ, υπήρχε αντίστοιχη τρισέλιδη εισήγηση από την προισταμένη των οικονομικών.Στο θέμα του δανείου απόλυτη σιγή. Ούτε καν από τον αντίστοιχο αντιδήμαρχο.

Γιατί άραγε?
Αγαπητοί συμπολίτες, από τον περασμένο Δεκέμβριο κι ενώ ακουγόταν εκείνες οι άναρθρες κραυγές για «καμένη γη» κλπ,κλπ, σας είχαμε προαναγγείλει για το που αποσκοπούσε η δημ. αρχή. ΔΑΝΕΙΟ! (Σχετικό κείμενο δημοσιεύσαμε στα τοπικά ΜΜΕ από 17-12-2014!) Φτάσαμε λοιπόν στη σημερινή κατάσταση όπου αφού σπαταλήθηκαν τα 1.170.000 ευρώ του αποθεματικού της 31ης Αυγούστου 2014, τα 135.000 ευρώ του Νομικού Προσώπου, και τα περίπου 200.000 ευρώ των προγραμμάτων LIFEκαιKΔΑΠ της προηγούμενης δημ. αρχής, μόλις μέσα σ’ένα χρόνο χωρίς να παραχθεί το παραμικρό έργο ουσίας, η δημοτική αρχή θέλει να ζητήσει δάνειο. Και το κάνει αυτό χωρίς να κατονομάσει το ποσό, χωρίς τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες που προβλέπονται από τον νόμο και φυσικά χωρίς εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας κάτι που καθιστά από μόνο του, ανίσχυρα τα όποια επιχειρήματα της δημ.αρχής. Κάτι που φυσικά δεν έπεισε ούτε τους συμβούλους της πλειοψηφίας γι αυτό και δεν πέρασε η απόφαση αφού το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 13υπέρ- 13 κατά!
Αγαπητοί συνδημότες, κατά την συνεδρίαση της 11-9 αποτρέψαμε την προσπάθεια της δημ.αρχής να «τουρκοποιήσει» τον Δήμο. (Μετά το χαράτσι, ήθελε να μας βάλει και φέσι!). Και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως όσο εξαρτάται από μας, επειδή μετά τα δείγματα γραφής της πρώτης χρονιάς δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σ’αυτή τη δημοτική αρχή , γι αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να χρεωθεί ο Δήμος και κατ’επέκταση οι συνδημότες μας με δάνεια, αν δεν πειστούμε ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός ανάπτυξης του τόπου μας κι όχι για ρουσφετολογικού είδους διεκπεραιώσεις…

Υ.Γ. Κατανοούμε τον εκνευρισμό του δημάρχου μ’όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα του τον τελευταίο καιρό, όμως αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση απαράδεκτες συμπεριφορές προς συγκεκριμένους υπαλλήλους οι οποίοι μάλιστα έχουν επιδείξει άριστη συμπεριφορά και ζήλο, στα τόσα χρόνια που εργάζονται στο Δήμο μας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.