Μεγάλο το πρόβλημα της υποστελέχωσης στο νοσοκομείο Βόλου

Προσπάθειες καταβάλλει η ΕΝΚΥΜ για την αντιμετώπιση τους

Μεγάλο το πρόβλημα της υποστελέχωσης στο νοσοκομείο Βόλου

Υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Βόλου καταβάλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.

Θυμίζουμε πως μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στο πρόγαρμμα των εφημεριών της Ορθοπεδικής και Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομειακού ιδρύματος λόγω έλλειψης ειδικευόμενων κυρίως γιατρών.

Όπως είναι γνωστό μετά τις 15 Ιουνίου η ορθοπεδική κλινική λόγω υποστελέχωσης δεν θα μπορεί να εφημερεύει. Σύμφωνα ωστόσο με τον πρόεδρο της Ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών Παύλο Μαλινδρέτο τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Ιουνίου θα αντιμετπωιστεί εκ των έσω το πρόβλημα απο εκεί και πέρα όμως την ευθύνη θα έχει το υπουργείο υγείας.Με βάση το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Βόλου, στην Ορθοπεδική μπορούν άμεσα να προκηρυχθούν 3 θέσεις Επιμελητών Β’ που είναι κενές αυτή τη στιγμή.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτός από τους ειδικευόμενους γιατρούς που έφυγαν αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν από την Ορθοπεδική άλλοι δύο μόνιμοι γιατροί.Η συρρίκνωση του προσωπικού της Ορθοπεδικής ήρθε ως επακόλουθο της λήξης των συμβάσεων ειδικευόμενων γιατρών, που τα δύο τελευταία χρόνια παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο Αχιλλοπούλειο. Από τους 8 ειδικευόμενους γιατρούς, οι 4 αποχώρησαν αφού ολοκλήρωσαν την ειδικότητά τους, ενώ άλλοι δύο αποφάσισαν να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλα νοσοκομεία ή στον ιδιωτικό τομέα.

Με δύο μόνο ειδικευόμενους γιατρούς και άλλους 5 ειδικούς, η διεύθυνση της Ορθοπεδικής κλινικής εκτιμά ότι οι εφημερίες δεν μπορούν να καλυφθούν για όλο τον μήνα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ξεκινούν και οι καλοκαιρινές άδειες.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.