ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: « Ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις και τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας».

0
369 views

xrisoveloni4Σε νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο Υγείας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους τα Κ.Υ Μαγνησίας στη λειτουργία τους με τις ελλείψεις τους τόσο σε ιατρικό – νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όσο και σε τεχνολογικό – ιατρικό και τεχνικό εξοπλισμό, προέβη η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει και το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και κατόπιν επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κ.Υ. Μαγνησίας κ. Ιωάννη Γατή, η κ. Χρυσοβελώνη απέστειλε υπόμνημα στον αρμόδιο υπουργό στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Στο σύνολό τους στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας διαπιστώνονται σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και υγειονομικό υλικό όπου καθιστούν τη λειτουργία τους ιδιαιτέρως προβληματική έως και επικίνδυνη.
Ειδικότερα ένα από τα σοβαρά θέματα είναι η κάλυψη των θέσεων των αγροτικών ιατρειών της περιφέρειας, καθώς πολλά από αυτά παραμένουν κενά λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος από τους ιατρούς, με αποτέλεσμα οι προκηρύξεις να καταλήγουν άγονες.

Επιπλέον στις περισσότερες μονάδες υγείας υπάρχει έλλειψη σε ειδικότητες αιχμής π.χ. παιδιάτρου και οδοντιάτρου – όπως στα Κ.Υ. Βελεστίνου και Ζαγοράς – αλλά και έλλειψη σε αναλώσιμα υλικά.
Ανάλογα προβλήματα υποστελέχωσης παρατηρούνται στις δομές υγείας, των Σποράδων και του Πηλίου – συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και στα Περιφερειακά Ιατρεία της Τσαγκαράδας και του Κισσού.

Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι το ίδιο ιατρικό προσωπικό, αποστέλλει υπομνήματα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα τη σημερινή πραγματικότητα των μονάδων υγείας.
Ασφαλώς κατανοείτε ότι η εν λόγω κατάσταση έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια καθώς και ανασφάλεια τόσο στους πολίτες που καθημερινά επισκέπτονται τις μονάδες υγείας όσο και στους εργαζομένους, οι οποίοι δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Για τους ανωτέρω λόγους, λαμβάνοντας υπόψη το άκρως σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν τα Κέντρα Υγείας, παρακαλώ όπως προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες από πλευράς σας ενέργειες για την ικανοποίηση των σοβαρών αυτών θεμάτων ».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια