Μαρίνα Χρυσοβελώνη για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

0
551 views

xrisoveloni4Η κ. Χρυσοβελώνη με παρέμβασή της προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων –κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Ν. Φορτούνα -ζητά να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής σχετικά με την μετακίνηση της μοναδικής Παιδιάτρου και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επαναστελέχωση του Κέντρου Υγείας με Παιδίατρο , ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του νησιού αποφεύγοντας κάθε ταλαιπωρία.
Συγκεκριμένα στην επιστολή της η κ. Χρυσοβελώνη μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Όπως αντιλαμβάνεστε, η εν λόγω μετάθεση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα καθότι σε μία περίοδο έξαρσης των ιώσεων οι γονείς είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται σε ιδιώτες Ιατρούς, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται το κόστος των εξετάσεων των παιδιών τους.

Μας γνωστοποιήθηκε ότι από το 2011 η μοναδική Παιδίατρος μετακινήθηκε σε άλλο νοσοκομείο με αποτέλεσμα έκτοτε να μην έχει γίνει ακόμη η επιστροφή της στη θέση της, στο Κ.Υ. Αργαλαστής. Όλα αυτά τα χρόνια τα υπηρεσιακά κενά καλύπτονται με ιδιώτη Παιδίατρο η οποία έρχεται περίπου δυο φορές την εβδομάδα στην περιοχή. Όπως αντιλαμβάνεστε, το κενό που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιο δημιουργώντας δυσχέρειες στην λειτουργία τόσο του Κ.Υ. Αργαλαστής αλλά πρωτίστως στους ασθενείς.

Συνέπεια όλων αυτών είναι να ταλαιπωρούνται τόσο οι ασθενείς που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, από το Τρίκερι μέχρι τα Καλά Νερά, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται με τα άρρωστα παιδιά τους εκτός περιοχής ή να επιβαρύνονται τα κόμιστρα της ιδιώτη Παιδιάτρου, όταν η ίδια μπορεί και επισκέπτεται την περιοχή.
Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλώ όπως προβείτε στις απαιτούμενες από πλευράς σας ενέργειες για την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με Ιατρό ειδικότητας Παιδιάτρου , προκειμένου να επιτευχθεί η προσήκουσα εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των μικρών παιδιών».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια