Μήνυμα της Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

0
365 views

xrisoveloniΣε μήνυμα της εκπροσώπου τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, αναφέρεται:

Η Εκκλησία μας με την καθιέρωση της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, προβάλλει το Σταυρό, ως πηγή δύναμης και ζωής. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε περίπου στο μέσο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σταυρός μας γεμίζει με δύναμη και μας οπλίζει με θάρρος, αποκαλύπτοντάς μας ότι η σταύρωση αυτή

στην πραγματικότητα είναι μια σταυρόμορφη ανάσταση, με όλο τον πλούτο και το βάθος που υποδηλώνει με τις εκφράσεις αυτές η εκκλησιαστική σοφία και εμπειρία.

Ο Σταυρός του Χριστού, είναι ένα όπλο ειρήνης, γιατί καταργεί την εχθρότητα και τη φθορά. Ο Σταυρός μας θυμίζει την αγάπη προς τον Θεό και την αγάπη προς τον πλησίον. Εκεί που διασταυρώνονται αυτά τα δύο εκεί βρίσκεται ο Χριστός από τον οποίο αντλούμε δύναμη για να μπορούμε να πορευόμαστε. Η Εκκλησία με την σημερινή γιορτή, στοχεύει στην πνευματική προετοιμασία μας για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Επιθυμεί ανακαινισμένοι να βιώσουμε, να ζήσουμε δηλαδή και να νιώσουμε ότι γίνονται εκείνη την ώρα μπροστά μας, τα σωτήρια για όλη την ανθρωπότητα γεγονότα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Θεανθρώπου Χριστού και να αντλήσουμε έτσι την απαραίτητη δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες των καιρών. Έχοντας στο μυαλό μας το βαθύτερο νόημα αυτής της ημέρας, επιβάλλεται να μην ξεχνάμε ότι είμαστε ένα έθνος θεμελιωμένο από τα πανάρχαια χρόνια στη βαθιά θρησκευτικότητα, με αξίες και θεσμούς που πρέπει συνεχώς να ενδυναμώνουμε για να καταφέρουμε ως Έλληνες χριστιανοί να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο στην πορεία της ζωής μας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια