Μήνυμα της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

0
371 views

xrisoveloniΟι ρατσιστικές πρακτικές έχουν δυστυχώς εισβάλει για τα καλά στην καθημερινότητα της ζωής μας και πλέον αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία μας.

Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παιδιών και ενηλίκων με ποικίλους τρόπους αποτελεί μια πραγματικότητα σε πάρα πολλά μέρη του πλανήτη και στην Ελλάδα. Η έλλειψη ανοχής, οι εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας, οι πόλεμοι, οι διακρίσεις, οι επιθέσεις βίας προς τον «Άλλο», η αύξηση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά μιας περιόδου καταιγιστικών αλλαγών, την οποία διανύουμε.

Η κοινωνία μας όμως, στέκεται απέναντι, δεν φοβάται και ούτε υποτάσσεται σε όσους θέλουν να επιβάλλουν μια ιδεολογική τρομοκρατία και να εμποτίσουν τις ψυχές των Ελλήνων με το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Το φετινό μήνυμα δεν είναι επετειακό, είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε και να προωθήσουμε όλες αυτές τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν ως Έθνος. Τις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ειρήνης της ισότητας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Η αλήθεια είναι ότι ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζεται με νόμους και διατάξεις. Είναι μάλιστα πιθανό στη συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος να επιτείνει αυτό που υποτίθεται ότι καταπολεμά. Η ρατσιστική βία, η ξενοφοβία, ο φόβος απέναντι στο διαφορετικό αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με όπλα την Παιδεία – με τη στενή αλλά και την ευρύτερη έννοια του όρου – και τον Πολιτισμό αλλά και με την ουσιαστική και ριζική αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού προβλήματος. Η ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων σε επίπεδο επιστημονικό, οικονομικό και κοινωνικοπολιτικό θα συμβάλει στην κυριαρχία του διεθνιστι¬κού πνεύματος και κατ’ επέκταση στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Ας προσπαθήσουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε την έννοια της ισότητας όλων των ανθρώπινων όντων , ανεξάρτητα από χρώμα ή κοινωνική τάξη και ας κατανοήσουμε ότι η εθνικότητα διέρχεται μέσα από τη βίω¬ση των αρχών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαι¬οσύνης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.