«Λαϊκή Συσπείρωση» για Κ.Υγείας Βελεστίνου

«Λαϊκή Συσπείρωση» για Κ.Υγείας Βελεστίνου

<<Επίσκεψη στο Κ.Υ. Βελεστίνου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ρήγα Φεραίου Αποστόλης Παπαϊωάννου . Στη συζήτηση που επακολούθησε με τη Δντρια του Κ.Υ κ. Φανή Σαρηγιάννη και το προσωπικό, ανταλλάχτηκαν θέσεις και απόψεις ,ένθεν κακείθεν, καθώς η ενημέρωση της Δντριας ήταν πληρέστατη και διεξοδική για την κατάσταση ,τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Βελεστίνου, προσπαθώντας να προσφέρει στοιχειώδεις και ουσιαστικές υπηρεσίες ΠΦΥ υγείας, εξ αιτίας της πολιτικής και οικονομικής κρίσης …>>

Κ.Υ Βελεστίνου ! Οι γιατροί και οι νοσηλευτές , όσοι τέλος πάντων … απέμειναν, είναι γνωστό τοις πάσι, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσφέρουν ΠΦΥ Πρωτογενή Φροντίδα Υγείας , νυχθημερόν ,σε όλη την περιοχή του Δήμου μας καθώς και στους κοντινούς προς το Κ.Υ. οικισμούς. Έχουν αναλάβει ‘’αυθωρεί ’’ παν ότι καθήκον επιτάσσει η στιγμιαία ανάγκη περίθαλψης , παρ’ όλο τον ευτελισμό και την απαξίωση που επιφύλαξε η ‘’Ιδανική’’ ελληνική καπιταλιστική πολιτεία και γι αυτούς , τους εργαζόμενους στα Κ.Υ όπως και στο λαό μας .

Κ.Υ Βελεστίνου! Οι καθαρίστριες ,είδος εν εκλείψει και μόνο δυο φορές τη βδομάδα επισκέπτονται επί τρίωρο, σταλμένες από το νοσοκομείο Βόλου . Τι να πρωτοπρολάβουν να καθαρίσουν ; Άλλωστε και γιατί να καθαρίσουν αφού θα … ξαναβρωμιστεί ( πολιτική σοφιστία)!  Αλλιώς ; Ω του θαύματος θα βρεθεί μεταξύ του προσωπικού κάποια νοσηλεύτρια, κάποια λειτουργός , ακόμη και γιατρός με ευαισθησίες και εθελοντική διάθεση, το πιο εκμεταλλεύσιμο συναίσθημα , σήμερα, της ευγενικής ψυχής τους , να κάνει συν τοις άλλοις και την …καθαρίστρια !

Κ.Υ Βελεστίνου ! Παιδίατρος ; Δεν υπάρχει και … μήπως αρρωσταίνουν τα παιδιά ; Όχι – όχι τα παιδιά είναι σιδερένια σήμερα στο Δήμο μας , εν έτη  2014 , … κι ‘’αν ποτέ’’ συμβεί να αρρωστήσει κάποιο, οι γενικοί γιατροί και παθολόγοι του Κ. Υ Βελεστίνου γι αυτούς μιλάμε , θα αναλάβουν να καλύψουν, κατά το δυνατό, τις  ειδικότητες των ελλειπόντων παιδιάτρων , μέχρι και την ηλικία των 14-15 χρόνων . Ε μετά τα αντιμετωπίζουν ως ενήλικους οι … ίδιοι βέβαια γιατροί και συνεχίζουν ακάθεκτοι και με τους υπερήλικές μας ! Παντός καιρού και πάσης φύσεως »δουλεία» , συγνώμη … εργασία! Τα μωρά, τα … νεογνά , αλίμονο μην υπερβάλουμε κιόλας , δε θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα και σ’ αυτά και έτσι τα στέλνουν συνοδεύοντάς τα στο Νοσοκομείο Βόλου, αν βρεθεί  Ασθενοφόρο ( AMBULANCEκαθρεφτικά ) και … που να βρεθεί τέτοιο !

Κ.Υ Βελεστίνου ! Ένα και μοναδικό ασθενοφόρο με δυο εναπομείναντες από έξι οδηγούς . Καλύπτει απ’ άκρο εις άκρο το Δήμο Ρ. Φεραίου από Κεραμίδι ως Ελευθεροχώρι και επιπρόσθετα την Εθνική οδό . Αν προλάβουν έχει καλώς , αλλιώς ‘’… μακαρία η οδός…’’ κτλ. Ούτε να αρρωστήσουν δε μπορούν και καθήκοντά τους   τα … πάντα ! Οδηγού , νοσοκόμου, γιατρού… ίσως και μαίας … να μας ζήσει το νεογέννητο ΠΕΔΥ!

Κ.Υ Βελεστίνου ! Ακτινολογικό μηχάνημα, ακόμα το περιμένουν,  απ’ το … πρωτογενές πλεόνασμα μαζί με τον ακτινολόγο γιατρό ,… αν ποτέ ευαρεστηθεί η πολιτεία ( άραγε υπάρχει;… εννοείς πολιτεία ) … το υπάρχον κρίθηκε ακατάλληλο και οι ακτινολόγοι περιττοί … !

Κ.Υ Βελεστίνου ! Μικροβιολογικό εργαστήριο , α … πολυτέλεια εν υπαίθρω, δις εβδομαδιαίως και μας αρκεί … ας απεργήσουν και τα μικρόβια τις άλλες μέρες…! Λες να ξαναγυρίσουμε στο μεταπολεμικό κράτος, τότε που για να σταματήσει το αίμα ρίχναμε χώμα και αντί για γάζες χρησιμοποιούσαμε μαντήλα γυναικός; Σουλφαμιδόσκονη για την »ιδανική» καπιταλιστική πολιτεία υπάρχει ! Σςςς μη μας ακούσουν τίποτα υπουργοί Υγείας , δεν το’ χουν και πολύ …!

Κ.Υ Βελεστίνου ! Οδοντιατρείο; Μας έμεινε η αίθουσα μόνη και ορθάνοιχτη και τα εργαλεία τανάλιες και τροχοί , άρχισαν να ‘’σκουριάζουν’’ από τη συνταξιοδότηση των τελευταίων οδοντογιατρών και εντεύθεν …! Ο τελευταίος δεν έκλεισε και την πόρτα αναμένοντας τον επόμενο , έτσι χάσκει ανεπανόρθωτα … σαν ξεδοντιασμένο στόμα !

Κ.Υ Βελεστίνου ! Αναλώσιμα … Εφημερίες …! ‘’Όσο πατάει η γάτα’’ ! Η δόξα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του ‘’ιδανικού’’ τους Παραδείσου προσφορά στα ιδεώδη της … φυλής ! Δε βαριέσαι την υγειά μας να’χουμε…!

Αυτά και άλλα τέτοια πολλά ενδεικτικά του στόχου και του σκοπού , της Ιδανικής Καπιταλιστικής Πολιτείας μας και της κυβέρνησης περί ‘’εξορθολογισμού της λειτουργίας ‘’ δημόσιων νοσοκομείων και Κ.Υ της χώρας και του Βελεστίνου μας συνάμα! Και ενδεικτικότερα άποψη , βουλευτή της ΝΔ , Κωσταντόπουλου αν δεν απατώμαι μνημο…νιακώς στη Βουλή «Δεν είναι δυνατόν σε ένα νοσοκομείο, όπως της Ικαρίας ή της Λήμνου ή της Καρπάθου ή της Καρύστου να έχεις γυναικολόγο για 10 με 20 τοκετούς το χρόνο»! Ε… όχι βέβαια και γυναικολόγο για … 20 τοκετούς ! Μπράβο γίγαντα της πολιτικής, εύγε νάνε της πολιτείας ! Τι διάβολο πολλά δε θέλουμε; Και γυναικολόγο; Ας βολευτούμε με καμιά παραδοσιακή, μεταπολεμική μαμή ή κάναν εμπειροτέχνη τσοπάνη! Ε τι διάβολο όλα ίσα κι όμοια ! Στο Βελεστίνο δεν έχουμε ούτε παιδίατρο, εσείς θέλετε και γυναικολόγο;

Έτσι  μάλιστα!  Αυτό είναι ένα … πετυχημένο  ‘’βιώσιμο και νοικοκυρεμένο σύστημα Υγείας’’, αλλά και τα διάφορα προγράμματα  ορισμένων παροχών για ανασφάλιστους π.χ ‘’Εισιτήριο Πρόσβασης σε Υπηρεσίες Υγείας για ανασφάλιστους’’ με περιορισμό σε ορισμένες μόνο εξετάσεις ,   κάτι εμβολιασμούς και … απλές διαγνώσεις . Από κει και πέρα είναι ευθύνη των ασθενών να εξασφαλίσουν τη θεραπεία τους !  Δε μπορεί κάτι θα’ χουν κάνα μπαξεδάκι κάνα χωραφάκι ! Μάλλον γίναμε πολλοί , σιγά -σιγά να  μας  …αραιώνουν! Θα τους αφήσουμε  συμπολίτες συνδημότες ;

Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014 προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Επίσης η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% έφτασε στο 27% την τελευταία τριετία.

Κ.Υ Βελεστίνου ! Και η Τοπική Διοίκηση ( συγνώμη …Αυτοδιοίκηση παρακαλώ …!) κωφεύει. Όχι μόνο δε διεκδικεί ,αλλά είναι και στην υπηρεσία διάφορων επιδοτούμενων , ‘’…δώσε κάτι στο σακάτη’’ προγραμμάτων ‘’Προληπτικής ιατρικής ‘’μέσω ΕΣΠΑ με συγκεκριμένο πακέτο διαγνωστικών εξετάσεων και σε ‘’συγκεκριμένες ομάδες’’! Ε όχι και όλες τις εξετάσεις ,αλίμονο … ίσως καμιά διάγνωση Μνήμης, όρασης, πίεσης … και πολλά είναι ! Δηλαδή πολιτική που κόβει την ανάσα και βασική ιατρική φροντίδα από τους φτωχούς να ενισχύσει τους … φτωχότερους . Πως το εξέφρασε ο  υπουργός μας της Υγείας ; ‘’Το ευτελές ποσό των 5 ευρώ’’ εισιτήριο των Κ.Υ θα πηγαίνει ως πόρος για την εξέταση των ανασφάλιστων , ‘’χαράτσι στο φτωχόκοσμο για τον πόνο του φτωχότερου ’’ ! Αλίμονο, μόνο ο φτωχός καταλαβαίνει το φτωχό και ο νηστικός την πείνα, …αλλά  ευτυχώς αυτά συμβαίνουν αλλού και όχι στο Δήμο μας… !

Και η ουσία της ‘’αστικής αλληλεγγύης’’ άλλο πρόγραμμα ΠΦΥ κι αυτό , λες να  μας … λυπήθηκαν; Με περιεχόμενο και ευρωπαϊκούς στόχους των ‘’κοινωνικών δικτύων ασφαλείας και αλληλεγγύης’’ που εξυπηρετούν ‘’αυθωρεί και παραχρήμα’’ την άκρατη καπιταλιστική ανάπτυξη με υποβαστάζο κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση ; Ακριβώς! Εμ πως αλλιώς ; Η Τοπική Διοίκηση (συγνώμη … Αυτοδιοίκηση) , δεν είναι ξεκάθαρα στην υπηρεσία τους; ’’… Ότι πει τ’  αφεντικό’’ , αλλιώς , πως; ‘’Ή με το Λαό ή με το θεσμό βρεεε !’’ ; Όμως μάταια περιμένουμε, αυτό δεν θα το δούμε ποτέ ! Είναι ή δεν είναι έτσι;

Α να μην ξεχάσουμε η Δημοτική αρχή εμφορείται από καλή διάθεση και λαϊκά αισθήματα για την υγεία και το Κ.Υ , άραγε πως τα εκδηλώνει; Με ‘’αγώνα’’ και πολύ … αγωνία ! Καλού κακού πάρτε και κανένα … κεράκι αχρείαστο να’ ναι!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ρήγα Φεραίου μαζί με τους πολίτες του Διεκδικούν:

  • Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους χωρίς περιορισμούς. (Ασφαλισμένους, ανασφάλιστους και άνεργους)
  • Κατάργηση του 5ευρου.
  • Άμεση χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για τη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.
  • Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό , seεργαλεία και μηχανήματα.
  • Άμεση πρόσληψη οδηγών για τα ασθενοφόρα, προσωπικού για την καθαριότητα και φύλαξη του Κέντρου Υγείας κατά τις βραδυνές ώρες…

Κ.Υ Βελεστίνου ! Όπως όλα τα προς ‘’κατεδάφιση’’ δικαιώματα ΠΦΥ ( Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας)! Όπως όλα τα Κ.Υ της πατρίδας μας! Όπως και η νοσοκομειακή περίθαλψη της χώρας … επιτέλους κάποιος να κλείσει και την πόρτα βρεεε… !   Μπάζει στα μυαλά και στην ψυχή μας …! Καληνύχτα Ελλάδα ! … Ξύπνα … Ρ. Φεραίε! Ξεσηκώσου και έλα μαζί μας ! Η ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ ποτέ δεν υποστέλλει τη σημαία της αξιοπρέπειας και της αντίστασης! Ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει, ποτέ δεν θα επιτρέψει να σε υποτιμήσουν!

 «Όταν ένας μόνος κάτοικος του βασιλείου τούτου αδικηθεί, αδικείται όλον το βασίλειον και πάλιν όταν αδικείται το βασίλειον ή πολεμείται, αδικείται ή πολεμείται κάθε πολίτης. Δια τούτο δεν μπορεί κανείς να ειπεί, ότι η τάδε χώρα πολεμέιται, δεν με μέλει, διατί εγώ ησυχάζω εις την ιδική μου αλλά εγώ πολεμούμαι, όταν η τάδε χώρα πάσχει ως μέρος του όλου  όπου είμαι.» Ρ. Φεραίος

Αποστόλης Παπαϊωάννου
Υποψήφιος Δήμαρχος «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ρ. Φεραίου

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας