Λάρισα. Συλλαλητήριο κατά των προσφύγων με σύνθημα “Όχι στην ισλαμοποίηση της Λάρισας”

0
218 views

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε τελικά στην πλατεία Λαού και όχι στην Κεντρική πλατεία, όπως ήταν προγραμματισμένη, όπου από νωρίς συγκεντρώθηκαν μέλη του αντιεξουαστικού χώρου, αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού.

Δεν έλειψε η ένταση μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων στην πλατεία Λαού, καθώς οι αστυνομικές αρχές δεν επέτρεψαν να γίνουν πορείες, για την αποφυγή επεισοδίων.

Οι Έλληνες μίλησαν ΟΧΙ στην Ισλαμοποίηση της ΛΑΡΙΣΑΣ σε μια δυναμική εκδήλωση όπου συμμετείχαν ο Ελληνοαμερικανικός Σύνδεσμος, το κόμμα ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ και ο Πατριωτικός χώρος.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν «Όχι στην Ισλαμοποίηση της χώρας», ζητώντας άμεση απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών, άμεση στέγαση – σίτιση και περίθαλψη των ελλήνων αστέγων, απαγόρευση δραστηριοποίησης όλων των ΜΚΟ σε όλη την επικράτεια, ενώ παράλληλα ζήτησαν τα χρήματα που δαπανώνται για τους μετανάστες να δοθούν στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας.

Ο επικεφαλής της συγκέντρωσης και πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Στέλιος Χάμος επέκρινε τη στάση της αστυνομίας καθώς και την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, όσο και για τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαρισαίων Κοινόν, Κώστα Βαϊούλη.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε στις 6 περίπου το απόγευμα του Σαββάτου με τους συγκεντρωμένους να δηλώνουν πως παραμένουν σε εγρήγορση για νέες κινητοποιήσεις και να αποχωρούν ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και το «Τη Υπερμάχω».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια