Έτοιμη να εξαπολύσει ακόμη μια επίθεση προς τους πολίτες βάζοντας μπρος τις μηχανές της «ατομικής ευθύνης»

και αυτή τη φορά απειλώντας με απολύσεις σε όσους δεν εμβολιαστούν είναι η κυβέρνηση.

Την έναρξη  της επίθεσης ανέλαβε «εργολαβικά» ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος, μέσω της ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να απολύσουν εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

Ειδικότερα ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε «χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δεν θέλει να εμβολιαστεί. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

Το θέμα είναι πλέον αν η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις ίδιες απειλές και σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα μετά την αρχή που έκανε απέναντι στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό.

Την ίδια ώρα, πάντως, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, δήμοι χρεώνουν άδεια σε συμβασιούχους πού πάνε να εμβολιαστούν!

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.