Τηλέφωνα καταγγελιών

Κυβέρνηση Ζάεφ: Καμία πρωτοβουλία για ανταλλαγή αγαλμάτων

Κυβέρνηση Ζάεφ: Καμία πρωτοβουλία για ανταλλαγή αγαλμάτων

Διαψεύδει η κυβέρνηση Ζάεφ τα περί ανταλλαγής αγαλμάτων με την Ελλάδα.
Καμία τέτοια πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών τα αγάλματα τα οποία εκπροσωπούν περιόδους της ελληνικής ιστορίας της περιοχής θα επισημανθούν ως τέτοια. Δεν υπάρχει όμως καμία άλλη κυβερνητική πρωτοβουλία σχετικά με αυτό το ζήτημα. Είμαστε πάντα αφιερωμένοι στο έργο της απόλυτης εφαρμογής της Συμφωνίας”.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο πολιτισμού διέψευσε ότι τέθηκε θέμα ανταλλαγής του εμβληματικού  γλυπτού Δρομέας με άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου από τα Σκόπια.

Από την πλευρά του πάντως ο δημιουργός του Δρομέα, διεθνούς φήμης  Κ. Βαρώτσος δηλώνει εμβρόντητος με την διάψευση του υπουργείου.

Επιμένει ότι του πρότειναν να μεταφερθεί το έργο του από το κέντρο της Αθήνας σε κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση