Συναγερμός έχει σημάνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Γιατροί, νοσηλευτές, ένας ασθενής και ένας συνοδός στο «Αχιλλοπούλειο», βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο mantoux μετά από επαφή με περιστατικό φυματίωσης. Η οικονομική κρίση έφερε στο προσκήνιο και την ξεχασμένη φυματίωση.

Παραμονές γιορτών και εντοπίστηκαν από τη Διεύθυνση Υγείας δύο κρούσματα στη Μαγνησία κινητοποιώντας τις υγειονομικές αρχές, καθώς ο ένας ασθενής στάθηκε η αιτία να βρεθούν θετικοί σε εξέταση mantoux τέσσερις γιατροί και τρεις νοσηλευτές. Επίσης μία ασθενής και ένας συνοδός που φιλοξενήθηκαν στον ίδιο θάλαμο με το περιστατικό φυματίωσης πριν εντοπιστεί η ασθένεια.

Το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε πριν λίγες ημέρες είναι 68 ετών και όταν η ασθένεια εκδηλώθηκε με πόνους και αδυναμία στα κάτω άκρα πήγε στο Νοσοκομείο και του έδωσαν παυσίπονο χωρίς να υπάρξει καμία βελτίωση.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Μετά από μία ημέρα επανήλθε στο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και εντοπίστηκε το μικρόβιο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην οικογένειά του και στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο άνθρωπος είναι συνταξιούχος και σε έλεγχο υποβλήθηκε όλη του η οικογένεια.Δύο ημέρες αργότερα νέο κρούσμα πνευμονικής φυματίωσης εντοπίστηκε από το ΚΚΕΛΠΝΟ. Ήταν ένας 70χρονος από αγροτική περιοχή του Βόλου.

Τα συμπτώματά του εμφανίστηκαν από τον Νοέμβριο με βήχα και αδυναμία, αλλά δεν συμβουλεύτηκε γιατρό και εργαζόταν παρά την ηλικία του στη συλλογή του ελαιοκάρπου.Όταν ξεκίνησε η αιμόπτυση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή σε κλινική, αλλά όταν τα αποτελέσματα έδειξαν φυματίωση οδηγήθηκε σε δωμάτιο απομόνωσης για να λάβει αγωγή.

Σε εξετάσεις όμως υποβλήθηκαν όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονταν μαζί του σε ενιαίο θάλαμο νωρίτερα. Η μία ασθενής βρέθηκε θετική σε mantoux, όπως και ένας συνοδός ασθενούς. Ελέχθησαν έξι γιατροί και οι τέσσερις βρέθηκαν θετικοί σε mantoux. Ελέχθησαν έξι νοσηλευτές και τρεις βρέθηκαν με θετική mantoux. Όλοι πρέπει να παρακολουθούνται στο εξής για να μην εκδηλώσουν φυματίωση και στο Νοσοκομείο σήμανε συναγερμός.

Η φυματίωση ¨έρχεται¨ μαζί με τη φτώχεια, τη μετανάστευση, τον υποσιτισμό, τις κακές συνθήκες υγιεινής, τον συγχρωτισμό, την κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Η ελπίδα ότι η φυματίωση θα εξαφανιζόταν, δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε, γιατί δεν αντιμετωπίσθηκαν όλοι οι παράγοντες που ευνοούν τη διάδοσή της.Τα περιστατικά φυματίωσης που σημειώνονται αφορούν στον ντόπιο πληθυσμό και σχετίζονται άμεσα με την οικονομική κρίση και τις κακές συνθήκες διαβίωσης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.