Νέα μέτρα πήρε το μεσημέρι της Δευτέρας η κυβέρνηση για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού
Στο επίκεντρο είναι τις τελευταίες ημέρες τα σούπερ μάρκετ λόγω των μεγάλων αριθμών καταναλωτών που συγκεντρώνουν.

Κούριερ, φούρνοι, σούπερ μάρκετ, συνεργεία και φαρμακεία συγκαταλέγονται στα καταστήματα που θα συνεχίσουν να λειτουργούν, παρά τις απαγορεύσεις για τον κορονοϊό. Με τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού να ανέρχονται πλέον στα 352, η κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε απόψε πως από την Τετάρτη, αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου, των εμπορικών καταστημάτων δηλαδή, που έχουν επαφές με το κοινό.

Ενωμένα Φροντιστήρια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σωτήρη Μπολάκη για το OPEN, τα καταστήματα που μένουν ανοιχτά είναι τα εξής:

Σούπερ μάρκετ

Διευρύνεται το ωράριο (07:00-22:00)

Κυριακή ανοιχτά

Παραμένουν ανοιχτά

Κρεοπωλεία

Ιχθυοπωλεία

Μίνι μάρκετ

Οπωροπωλεία

Ντελίβερι

Pet Shop

Πρατήρια Καυσίμων

Ταχυμεταφορές

Συνεργεία αυτοκινήτων

Οπτικά

Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας

Τράπεζες

Από την Τετάρτη κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα. «Ο μόνος δρόμος για να προφυλαχθούμε είναι η ατομική ευθύνη», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλείσιμο δεν αφορά επίσης συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα γεωργικών προϊόντων (και γενικότερα καταστήματα σχετιζόμενα με επισκευές) και καταστήματα οπτικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας. Ακόμα, θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών κούριερ, έτσι ώστε να διευκολύνεται το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αντίθετα, σε προσωρινή αναστολή αναμένεται να τεθούν όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, ο ακριβής κατάλογος, των οποίων θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.