Κοντά στους αμυγδαλοπαραγωγούς των Καναλίων η Ζέττα Μακρή

0
231 views

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της Βουλευτού του Νομού Μαγνησίας με την Νέα Δημοκρατία, κυρίας Ζέττας Μακρή, σε αιτήματα που της γνωστοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Νασίκα σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καναλίων καθώς και απότον Αγροτικό Σύλλογο Αλιευτικής Παραγωγής του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι συνεργαζόμενοι φορείς απέστειλαν επιστολή σχετικά με την σχεδόν μηδενική παραγωγή αμυγδάλων στην δημοτική ενότητα Καναλίων του Ν. Μαγνησίας και τη δυνατότητα ένταξης – αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών σε πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (“De minimis”).

Περαιτέρω, στην επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Αλιευτικής Παραγωγής  του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αναφέρονταν τα προβλήματα του κλάδου της παράκτιας αλιείας (οστρακοαλιεία, αλίευση ολοθουρίων και δολωμάτων) με ταυτόχρονη παράθεση συνοπτικών προτάσεων. Η κυρία Μακρή κατέθεσε άμεσα κοινοβουλευτικές αναφορές και για τα δύο ζητήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη ήδη από την Δευτέρα  26 Αυγούστου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια