Κοινοβουλευτική αναφορά της Ζέτας Μακρή

0
469 views

zeta-makriΠρος τον κ. Υπουργό : Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

ΘΕΜΑ : «Συμψηφισμός οφειλών μηχανικών»

Καταθέτω αναφορά υπέρ του αιτήματος, που διατύπωσε το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η συμβολή του κλάδου των μηχανικών στην εθνική μας οικονομία και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της χώρας μας είναι αναμφισβήτητη. Το τελευταία διάστημα, όμως, οι μηχανικοί, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, που δυσχεραίνουν την επιβίωσή τους και δημιουργούν έντονη ανησυχία και διαμαρτυρίες στον κλάδο τους.
Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, πολλοί μηχανικοί, οι οποίοι βρίσκονται πριν από το στάδιο της συνταξιοδότησης, αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η συνταξιοδότησή τους. Παρατηρείται, κατά συνέπεια, το φαινόμενο μηχανικοί, οι οποίοι έχουν αποδώσει τις εισφορές τους στο ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ για πάρα πολλά χρόνια αλλά, λόγω της οικονομικής κρίσης, καθυστερούν την πληρωμή των οφειλών τους τα τελευταία χρόνια, να μην έχουν ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Με δεδομένο, λοιπόν, το δικαίωμα κάθε ασφαλισμένου, ο οποίος, επί χρόνια, είναι συνεπής στις ασφαλιστικές του εισφορές, να συνταξιοδοτείται και να έχει ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, θεωρούμε λογικό και δίκαιο το αίτημα, όπως αυτό αναλύεται στο υπόμνημα του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ. Για τον λόγο αυτό αναμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες σας , προκειμένου να προωθηθεί ο συμψηφισμός των οφειλών των μηχανικών και να διευκολυνθεί η συνταξιότησή τους.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Βόλος, 24 – 10 – 2014
Ζέττα Μ. Μακρή

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθρο“Παραληρηματικός ο λόγος του κ. Πάσχου”
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Δημήτρη Νασίκα για το Σκοπευτήριο
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.