“Κληρώνει” για … hot spot στο Ρήγα Φεραίο? – Τέσσερα σημεία τα επικρατέστερα

0
11

prosfyges-hotspot1

Σύσκεψη με τη συμμετοχή Δημάρχων, των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Θεσσαλίας,, συγκαλεί για σήμερα το πρωί στις 10, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για να προταθούν και να εξεταστούν οι χώροι που μπορεί να αναπτυχθεί hot-spot, στη βάση των οδηγιών που έδωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση στη σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας.

Με δεδομένο ότι χώρος που θα επιλεγεί πρέπει να βρίσκεται, για προφανείς λόγους, δίπλα στην εθνική οδό το βάρος αναλαμβάνουν οι δήμοι Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Κιλελέρ και Τεμπών.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός θα αναπτυχθούν στο χώρο που θα προταθεί και θα επιλεγεί, σκηνές για να φιλοξενούνται ομάδες προσφύγων για δύο με τρεις ημέρες.
Το τελευταίο διήμερο έχουν περάσει από το Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Ευαγγελισμού 10 λεωφορεία και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Νίκαια

siskepsi-gia-hotspot

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου και της Εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΔ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο Κιλελέρ, στη Νίκαια Λάρισας που είναι και η έδρα του δήμου. Ο οικοδεσπότης δήμαρχος, Θανάσης Νασιακόπουλος, άνοιξε τη συνεδρίαση καλωσορίζοντας όλα τα μέλη του ΔΣ για την παρουσία τους και ευχήθηκε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών όλων όσον αφορά τη φιλοξενία του.
Κορυφαίο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων από τα περισσότερα μέλη του συμβουλίου. Την εισήγηση του θέματος έκανε ο πρόεδρος, Γιώργος Κωτσός, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα να προετοιμαστούν οι δήμοι της Θεσσαλίας για την ροή των προσφύγων που έρχονται στην περιφέρεια μας. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, πήρε το λόγο αναπτύσσοντας την κατάσταση την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει προ λίγων ημερών ο δήμος του με τους μπλοκαρισμένους πρόσφυγες, κατέθεσε την εμπειρία του γύρω από το θέμα και το πώς συνεχίζει να στηρίζει τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Ο δήμαρχος Λ. Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής, προσέγγισε το θέμα βάζοντας ως πρώτη και σημαντική προϋπόθεση την αγαστή συνεργασία Κυβέρνησης – ΟΤΑ, με τις συνομιλίες των δύο πλευρών να γίνονται ως ισότιμων εταίρων, προκειμένου να βρεθούν λύσεις άμεσα. Στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Ντίνος Διαμάντος, έθεσε επί τάπητος τα ζητήματα ασφαλείας που ενδεχομένως προκύψουν από τους ταλαιπωρημένους και πεινασμένους πρόσφυγες, ενώ υπερτόνισε την απόλυτη συμφωνία του με το θέμα της πολιτικής προσέγγισης του ζητήματος που έθιξε ο κ. Τσιαντής.
Η γραμματέας του συμβουλίου, Ρένα Καραλαριώτου, έκλεισε τον κύκλο των τοποθετήσεων, τονίζοντας θα πρέπει να μιλάμε πάντα για προσωρινή φιλοξενία και όχι μόνιμη, να διεκδικήσουμε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να καταστεί δυνατή η φιλοξενία και σε κάθε περίπτωση η κίνηση υπέρ των προσφύγων να μην υποβαθμίσει ή ταπεινώσει τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι διανύουν μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τα κοινωνικά παντοπωλεία που θα πρέπει με κάθε θυσία να συνεχίσουν την ενίσχυση των Ελλήνων αδυνάτων οικονομικά πολιτών. Το θέμα έκλεισε με την παρέμβαση του προέδρου του συμβουλίου, ο οποίος τόνισε ότι όλα όσα συζητήθηκαν θα μεταφερθούν στην σημερινή συνάντηση στην περιφέρεια Θεσσαλίας για το συγκεκριμένο θέμα.
Τα υπόλοιπα θέματα πέρασαν όπως ήταν φυσιολογικό σε δεύτερη μοίρα και τα περισσότερα από αυτά μετατέθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ.

Πρωτοβουλίες σωματείων ενάντια στην παραχώρηση
του λιμανιού για ανεφοδιασμό πλοίων του ΝΑΤΟ
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» και των υπόλοιπων σωματείων και φορέων που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση «ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα την 1η Μαρτίου».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «όλοι οι συνδικαλιστές που πήραν το λόγο, συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα και τα λαϊκά στρώματα στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, το «γκριζάρισμά» του, με πρόσχημα τη δήθεν βοήθεια στον περιορισμό του προσφυγικού προβλήματος που οι ίδιοι οι φονιάδες των λαών δημιούργησαν με τους πολέμους που υποκινούν για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ήδη έχει ξεκινήσει η υπογραφή κοινού κειμένου, που καλεί και σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και το οποίο έχει υπογραφεί από διάφορους φορείς.
Το Σωματείο καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Βόλου, την Πέμπτη 10 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. Θα ζητηθεί, η υιοθέτηση ψηφίσματος ενάντια στην παρουσία και τον ανεφοδιασμό πλοίων του ΝΑΤΟ από το λιμάνι του Βόλου, από τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής και την Αντιπεριφέρεια.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Προηγούμενο άρθροΕν όψει Ψυχοσάββατου 2016. Εις μνήμην του αδικοχαμένου νεαρού Κωνσταντίνου Πολύζου
Επόμενο άρθροΣύλλογος Γυναικών Στεφανοβικείου – Γιορτή της γυναίκας
Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του... Ας γνωριστούμε με τον Καυστικό λοιπόν. Με λένε Γιάννη και ανήκω στην γενιά των σαρανταπεντάρηδων. Έχω δυο μεγάλες αγάπες στην ζωή μου, την πένα μου και τις εξερευνήσεις. Ωστόσο, η επιστήμη του ελέγχου του νου ήταν πάντα το στοίχημα με τον εαυτό μου. Από τότε που με θυμάμαι, ήθελα απλά να κρίνω τα κοινά με τον δικό μου τρόπο - και τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, θυσίασα πράγματα, προσπάθησα να γίνω όσο καλύτερος μπορούσα, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου, να παρακολουθώ ανελλιπώς τα δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να τα σχολιάζω με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του karlanews για την αποδοχή τους. Ευχαριστώ επίσης προκαταβολικά όλους εσάς που θυσιάζετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.