Κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες για το δράμα της 30χρονης άνεργης μητέρας από τον Ριζόμυλο

Ζήτησε η ίδια από την Εισαγγελία Βόλου, να παραχωρήσει την επιμέλεια των παιδιών της

Κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες για το δράμα της 30χρονης άνεργης μητέρας από τον Ριζόμυλο

Έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η ενέργεια της 30χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών,που είδε το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ζήτησε η ίδια από την Εισαγγελία Βόλου, να παραχωρήσει την επιμέλεια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της, ηλικίας 13 και 14 ετών, λόγω οικονομικής αδυναμίας της να τα αναθρέψει.

Ο προβληματισμός πηγάζει από το γεγονός ότι η γυναίκα προχώρησε στην ενέργεια αυτή, χωρίς προηγουμένως, να έχει απευθυνθεί για βοήθεια στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, είτε του Δήμου Βόλου, είτε του Νοσοκομείου, όπως γίνεται συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η 30χρονη διαμένει στο Ριζόμυλο του Δήμου Ρήγα Φεραίου γεγονός που κινητοποιήσε άμεσα τις δημοτικές υπηρεσίες μετα΄απο την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου Νατάσσα Μορφογιάννη, με την σειρά της έδειξε άμεσα ενδιαφέρον για την 30χρονη.Το ίδιο έπραξε και η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ενώ ευαισθητοποίηση υπήρξε και από μεμονωμένους πολίτες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.Η κ. Μορφογιάννη τόνισε ότι η 30χρονη, παρά τα προφανή οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν είναι γνωστή ούτε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου ούτε στην Πρόνοια.

Η αντιδήμαρχος καλεί την 30χρονη να έρθει σε επαφή μαζί της ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες βοήθειας που υπάρχουν, προκειμένου να μην χωριστούν μητέρα και παιδιά.
Στην περίπτωση πάντως που αποφασιστεί η φιλοξενία των παιδιών σε κάποια δομή, η κ. Μορφογιάννη δήλωσε πως θα μπορούσε να γίνει μερική φιλοξενία των παιδιών στο Ορφανοτροφείο Βόλου, δηλαδή να τους παρέχεται σίτιση, εκπαίδευση και ό,τι άλλο χρειάζονται από το Ίδρυμα καιτο βράδυ να επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.