Τηλέφωνα καταγγελιών

Κερασιά. Και φέτος το “Αναμμα του Αφανού”

Κερασιά. Και φέτος το “Αναμμα του Αφανού”

Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου προσκαλεί μέλη, κατοίκους και φίλους της Κερασιάς και της περιοχής στο πατροπαράδοτο «Άναμμα του Αφανού», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στον «Αβορό» της Κερασιάς (στην είσοδο του χωριού).

Το «Άναμμα του Αφανού» είναι ένα παραδοσιακό Κερασιώτικο έθιμο των Αποκριών που πιστεύεται ότι ξεκινά απ’ την απαρχή της ίδρυσης του χωριού.

Τα παιδιά της Κερασιάς όλες τις προηγούμενες μέρες συγκεντρώνουν τα άχρηστα κλαδεύματα των χωραφιών («τσάκνα»), καθώς και άλλη άχρηστη καύσιμη φυτική ύλη, την συγκεντρώνουν στον «Αβορό» και το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς ανάβουν το λεγόμενο Αφανό, γύρω από τον οποίο όλοι μαζί χορεύουν και τραγουδούν τα αποκριάτικα περιπαιχτικά τραγούδια.

Σας καλούμε λοιπόνόλους, με διάθεση αποκριάτικη, για να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε γύρω από τον Αφανό.

Να σημειώσουμε ότι στη φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο με συμμετοχή πολλών Κερασιωτών. Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση