Καταδίκη έξι ατόμων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για παράβαση καθήκοντος

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για όρους διακήρυξης διαγωνισμού πρόσληψης

0
260 views

Ένοχους έκρινε πέντε κατηγορούμενους, πολιτικά πρόσωπα και υπαλλήλους μελών του Δ.Σ. νομικού προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για παράβαση καθήκοντος.

Από τους πέντε στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. κατηγορούνταν ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, αποφάσισαν και προκήρυξαν διαγωνισμό για πρόσληψη προσωπικού 11 ατόμων στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και κατάρτισαν τους όρους διακήρυξης, παραβιάζοντας τις αρχές διαφάνειας, καθώς έδωσαν 35% επιπλέον μοριοδότηση σε υπαλλήλους που ήδη εργαζόταν στον φορέα.

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής, ήταν να ευνοηθούν οι 11 υπάλληλοι που ήταν συμβασιούχοι με διάρκεια 8 μηνών και να αποκλειστούν άλλοι υποψήφιοι με περισσότερα προσόντα, όπως μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, εντοπιότητα κ.ά.

Πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν οι κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι και να καταδικαστούν και η υπόθεση να λειτουργήσει ως παράδειγμα για άλλους Δήμους της χώρας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν υπαγόταν στο ΑΣΕΠ και το Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευχέρεια να αποφασίσει τους όρους της προκήρυξης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια