Καταγγέλλουν τον δήμαρχο Αλμυρού για εκβιαστική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους

Καταγγέλλουν τον δήμαρχο Αλμυρού για εκβιαστική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Αλμυρού για εκβιαστική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως ο δήμαρχος Δ. Εσερίδης έχει στήσει «βιομηχανία απειλητικών και εκβιαστικών διώξεων με αναφορές, πειθαρχικά και περικοπές μισθών σε βάρος αρκετών εργαζομένων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντεργατική, τρομοκρατική και εκβιαστική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής Αλμυρού απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου. Ο δήμαρχος του Αλμυρού, κ. Εσερίδης, αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του και οι δημότες, έχει στήσει, στην κυριολεξία βιομηχανία απειλητικών και εκβιαστικών διώξεων, με συνεχείς αναφορές, πειθαρχικά, και περικοπές μισθών σε βάρος αρκετών εργαζομένων.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού, κάνοντας κατάχρηση του ρόλου για τον οποίο αναδείχτηκε στη συγκεκριμένη θέση, αξιοποιώντας με πολυμήχανο τρόπο την «εξουσία» του, «υφαίνει» δηλητηριώδη ιστό, γύρω από τους υπαλλήλους που διαμαρτύρονται για τον τρόπο διοίκησης και συμπεριφοράς του. Τους ζητά να δίνουν καθημερινή, ακόμη και γραπτή, αναφορά για τις εργασίες που εκτελούν, ζητά από τους υπαλλήλους να προσφέρουν υπηρεσίες σε πόστα και σε θέσεις ευθύνης για τις οποίες δεν έχουν προσληφθεί ή που δεν έχουν ειδικευτεί, τους απαγορεύει να κάνουν διάλλειμα, να απομακρύνονται από τα γραφεία, κ.ά. Το «άγρυπνο» μάτι του δημάρχου παρακολουθεί κάθε κίνηση! Προβαίνει σε συλλογή κατά παραγγελία από τους προϊσταμένους γραπτών αναφορών ενάντια σε εργαζόμενους και τους καλεί να τις υπογράψουν για διάφορα ανύπαρκτα παραπτώματα, για να τους έχει στο χέρι. Ιδιαίτερα προκλητική είναι οι απρεπείς εκφράσεις του και η ταπεινωτική συμπεριφορά απέναντι τους.

Οι τακτικισμοί αυτοί της δημοτικής αρχής Αλμυρού δεν είναι τυχαίοι! Με ευθύνη πρώτα και κύρια του δημάρχου Αλμυρού, πολύ έντεχνα, με όπλο τον «κοινωνικό αυτοματισμό», τη γνωστή «συνταγή» και «εργαλείο» των διαχειριστών της αντιλαϊκής πολιτικής και του συστήματος, έχει στόχο να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων την τραγικά κατάσταση, που έχει περιέλθει και ο Δήμος Αλμυρού, ύστερα από τις περικοπές στην χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, που έχει επιφέρει η αντιλαϊκή πολιτική, τόσο της σημερινής κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο δήμο είναι η πρόσφατη επιστολή που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Πλατάνου για την εγκατάλειψη αυτής της δημοτικής ενότητας, την απαράδεκτη κατάσταση στην καθαριότητα και την παντελή έλλειψη έργων και υποδομών. Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και άλλες δημοτικές ενότητες, η αγροτική οδοποιία, τα έργα πυροπροστασίας, τα αντιπλημμυρικά κ.ά.
Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, ο Δήμαρχος Αλμυρού «τρίζει τα δόντια του» απέναντι σε εκλεγμένο συνδικαλιστή της ΔΑΣ – ΟΤΑ, δόκιμο υπάλληλο, με διαρκείς αναφορές και παρατηρήσεις, γιατί τον έχει ενοχλήσει η δράση του. Βάζει εμπόδια στην συνδικαλιστική του δράση, προβαίνει καθημερινά σε συκοφαντικές δηλώσεις για την προσφορά του στο δήμο και στη θέση εργασίας που υπηρετεί. Τον Δήμαρχο Αλμυρού απ’ ό, τι φαίνεται τον ενόχλησαν οι αποκαλύψεις για την εκβιαστική – τρομοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου σε εργαζόμενους, για τα δικαιώματα εργαζόμενης που παράτυπα εργάζονταν στην καθαριότητα, η στήριξη στους εργαζόμενους στο τροχαίο με το απορριμματοφόρο, που κρίθηκαν ένοχοι ενώ δεν είχαν καμιά ευθύνη, η καταδίκη της απεργοσπαστικής στάσης του στην τελευταία κινητοποίηση, κ.ά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού καταδικάζει την αντιλαϊκή – αντεργατική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής Αλμυρού. Καλεί τους εργαζομένους να μην τρομοκρατούνται και να οργανώσουν το δίκαιο αγώνα τους, με το σωματείο τους, για να σταματήσουν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Να διεκδικήσουν αταλάντευτα όλα αυτά που κεντρική κυβέρνηση και τοπική διοίκηση τους έχουν στερήσει τα τελευταία χρόνια. Να αγωνιστούν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα, για όλους τους εργαζόμενους και την άμεση χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης, τη μονιμοποίηση όλου του προσωπικού και την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και υποδομές για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και στο Δήμο Αλμυρού».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Search in Site

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.